Ворог вдарив по Дніпру найдорожчими ракетами. Стало відомо, скільки коштувала путіну ця атака

ракета

Залякування українців ракетними ударами по мирним містам обходиться дуже дорого - у повітря вилітають мільярди доларів. Лише одна атака на Дніпро коштувала путіну $78 мільйонів. Про це повідомляє Горсовет.

За даними Forbes, Запуск однієї ракети Х-101 (саме такими ворог вдарив по Дніпру) коштує близько $13 мільйонів. Увечері п'ятниці по Дніпру намагалися вдарити шістьма ракетами, які віпустили в районі Каспію (Астрахань) з бомбардувальників Ту-95 МС. Чотири ракети були збиті силами української ППО, а дві все ж долетіли до Дніпра.

Як повідомили у Повітряному командуванні "Схід", ракета Х-101 - одна із найтехнологічніших на озброєнні країни-терориста. Її бойова частина вміщує понад 400 кілограмів вибухівки, а дальність польоту становить - 5500 кілометрів. Швидкість ракети - 720 км/год.

Астрахань, з району якої відбувався пуск, розташована приблизно на відстані 1300 км від Дніпра, тобто така ракета летить до нашого міста з теріторії Каспію 1,5-2 години (залежно від місця пуску).

Для порівняння, Forbes наводить таку вартість пуску інших ракет:

  • Калібр - $6,5 млн
  • Іскандер - $3 млн
  • Онікс - $1,25 млн
  • Х-22 - $1 млн
  • Точка-У - $0,3 млн

Нагадаємо, 15 липня у Дніпрі пролунала серія вибухів, є загиблі та поранені. Ми публіковали фото та відео з місця ракетного удару