Ворог вдарив по передмістю Дніпра ракетами Х-22. Що це за зброя

ракета

У ніч на 24 серпня, День Незалежності України, ворог вдарив по передмістю Дніпра ракетами Х-22, які мають назву "Буря" та прийняті на озброєння ще до радянської армії фактично в грудні 1968 року, а офіційно в лютому 1971-го, повідомляє Gorsovet.

"Буря" - надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Входить до складу авіаційного ракетного комплексу К-22. За понад 50 років існування, було щонайменше вісім модифікацій цієї ракети.

Х-22 здатна піднятися на висоту до 22,5 км. На відстані в 60 км від цілі вона переходить у піке і вимикає двигун, плануючи на швидкості два Махи (2450.09 км в час). Орієнтовна оцінна вартість ракети Х-22 - близько $300-500 тисяч.

Ракета призначалася для ураження авіаносців та авіаносних ударних груп за допомогою спеціальної (ядерної) або фугасно-кумулятивної бойової частини. Але на Дніпропетровщині дві такі ракети влучили у поля. Зайнялося поле із залишками пшениці площею 3 га, на місці удару утворилася вирва діаметром 15 метрів.

Нагадаємо, вночі ворожі крилаті ракети вдарили по інфраструктурним об'єктам Запоріжжя.