Воююча країна не має соромитися власної пропаганди – дніпровський пропозиціонер Олексій Безуглий

bezugliy

У соціальній мережі Clubhouse відбулося онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу на тему “Інформаційна гігієна держави. Хто має цим займатися?”. Депутат Дніпровської міської ради від ПП «Пропозиція» та шеф-редактор видання «Наше місто» Олексій Безуглий висловив власні пропозиції та зосередився на гібридній війні з Росією.

Повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція"

З точки зору держави, з точки зору її захисту, побудови нації і існування у глобальному світі пропаганда – це перший інструмент, який влада повинна використовувати в умовах війни. Боротися з ворогом треба його ж методами, впевнений Олексій Безуглий.

На жаль, сьогодні немає жодного дієвого інструмента боротьби з ворожою пропагандою чи з фейками, окрім, як контрпропаганда. В умовах війни жодна просвітницька компанія, жодна грантова програма не зможуть замінити людський інтелект, який здатен або не здатен вірити – не вірити, сприймати чи відсіювати інформацію. Для протидії дезінформації потрібні великі потужності – такі, приміром, як в Данії, які дозволяють побачити загалом весь ланцюжок: як з’являється новина, ким вона поширюється, швидкість поширення, яке охоплення, як вона доходить. Це технології, до яких, на жаль, наша держава не готова», – констатував депутат-пропозиціонер.

На його переконання, інформаційна гігієна – це в першу чергу створення власних соціальних мереж. Приміром, у Китаї є TikTok, у американців – Facebook і Instagram, у росіян – Телеграм, а в України немає нічого. Цим слід займатися на державному рівні. А українцям, тим часом, вчитися фільтрувати і перевіряти інформацію. І не піддаватися стадному інстинкту її цілковитого сприйняття.