Впевнені кроки до одужання: реабілітація військових у Дніпрі

shevron-ZSU

Мужність та стійкість духу. Українські захисники повертаються з фронту з пораненнями та травмами. Після цього бій за повноцінне життя кожного воїна розпочинають дніпровські лікарі. У військовослужбовця Сергія на фронті розвинувся коксартроз, втім після реабілітації він вже може ходити лише з однією милицею.

“Я їхав на роботу, я тоді побачив на об’їздній Запорізькій трасі в районі Краснопілля, що горіла військова частина. Перша думка прийшла, що просто щось загорілося, як звичайно це буває в наших військових, а коли приїхав на роботу, то звернув увагу, що забиті заправки, черги і потім дружина подзвонила, сказала, що почалася повномасштабна війна, почалося повномасштабне вторгнення. І все. Я зачинив офіс і поїхав”, – розповів військовослужбовець ЗСУ Сергій.
А поїхав Сергій одразу до військкомату. Чоловік мав бойовий досвід з часів проведення АТО.

“Пішов до військкомату у себе в Кам’янському. Військкомати тоді були переповнені, вони записали номер телефону і сказали: “Ми вам зателефонуємо”. І я в цей день приїхав додому і подзвонив знайомим, поїхав на наступний день в добровольчий корпус”, – сказав він.
З тих пір Сергій воював на Вугледарському, Мар’янському та Бахмутському напрямках. Під час служби чоловік постійно приймав знеболювальні та навіть не здогадувався про те, що в нього розвивається підступна хвороба. Діагноз запідозрили військові лікарі та прийняли рішення – вивезти Сергія у Дніпро на обстеження.

“Виявили, що в мене розвивається коксартроз. Це коли суглоби зруйнувались і вже просто немає хрящевої тканини”, – каже Сергій.

Чоловік переніс декілька операцій й наразі вже проходить реабілітацію.

“Пацієнт налаштований дуже позитивно, він активно працює, виконує усі наші рекомендації та вимоги, які ми просимо. І надалі, я гадаю, що він матиме дуже гарний результат”, – зазначив фізичний терапевт В’ячеслав.
Завдяки власній мотивації Сергій лише за п’ять днів змінив дві милиці на одну.

Чоловік ділиться – після одужання хотів би повернутись на фронт, але через свою хворобу це неможливо. Поки у відділенні реабілітації висококваліфіковані дніпровські спеціалісти допомагають чоловіку повернутися до нормального життя.

За матеріалами Дніпро ТV.