Вспышка коронавируса: на Днепропетровщине умерли 6 человек

апатр

В Кривом Роге Днепропетровской области в частном пансионате «Турбота Улюблених» коронавирусом заболели 10 человек, а в инфекционной больнице скончались 6 пациентов. Секретариат Уполномоченного Верховной Рады по правам человека провел дистанционный мониторинг ситуации относительно соблюдения прав подопечных в этом пансионате, сообщает корреспондент Горсовета со ссылкой на Днепр вечерний.

В частном пансионате «Турбота Улюблених» в Кривом Роге несколько недель назад 10 человек заболели COVID-19 и были госпитализированы. К сожалению, 6 человек умерли в инфекционной больнице.

В письме говорится:

- Керівництво пансіонату повідомило, що через спалах гострого респіраторного інфекційного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2, у закладі станом на 07.07.2021 зафіксовано 10 випадків захворювання на COVID-19 серед 33 підопічних закладу.

З 18.06.2021 – 10 підопічних госпіталізовано до Криворізької інфекційної лікарні № 1 у зв’язку із погіршенням стану здоров’я та підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19.

Станом на 07.07.2021, під час надання стаціонарної медичної допомоги у Криворізькій інфекційній лікарні № 1, померло 6 підопічних, 4 особи продовжують отримувати медичну допомогу в закладах охорони здоров’я.

Керівник установи поінформував, що наразі всім працівникам закладу та підопічним проведено дослідження експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2, запроваджено температурний скринінг працівників та підопічних (наявні 20 безконтактних термометрів та 20 ртутних) із занесенням показників до відповідного журналу, двічі на день здійснюється вологе прибирання з розчинами антисептиків, підопічні щодня мають прогулянки свіжому повітрі.

В Секретариате Уполномоченного по правам человека обращают внимание на то, что отсутствует механизм государственного контроля за деятельностью частных гериатрических учреждений.

- Варто зазначити, що Уповноваженим неодноразово наголошувалось на проблемних питання щодо функціонування приватних установ з надання соціальних послуг населенню (приватні геріатричні заклади). Наразі досі не передбачено обов’язкове внесення відомостей про діяльність таких закладів до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг. Як наслідок – відсутній механізм державного контролю за діяльністю приватних установ, - сказано в сообщении.