Встановили оглядовий колодязь, підключили до насоса й очистили канал: у Дніпрі вживають комплекс заходів для уникнення підтоплень

o_1gtnrtehu1rq31utp7h11our1s411v

В Дніпрі продовжують проводити роботи з прочищення мереж зливової каналізації, щоб запобігти підтопленням територій. Крім того, комплекс заходів проводять і в Амур-Нижньодніпровському районі, де через високий рівень ґрунтових вод часто відбуваються підтоплення. З урахуванням звернень місцевих жителів у районі провулку Гагринський, де розташований канал, збудували насосну станцію, яка збирає воду та перекачує її у канал Гнилокиш. Комунальні служби провели комплекс заходів на згаданому провулку, щоб запобігти підтопленням територій приватного сектору.

Майстер насосної водовідвідної станції, Олександр Глущенко, зазначив, що під час прочищення каналу було виявлено багато сміття, що свідчить про те, що деякі мешканці використовують канал як сміттєзвалище. Він закликав мешканців бути свідомими та не скидати сміття у канали, оскільки це може спричинити їх засмічення та підтоплення територій. Крім того, аварійно-відновлювальна бригада встановила оглядовий колодязь та підключила його до насоса, щоб відкачувати воду.

Загалом, з початку року комунальні служби прочистили більше 800 дощоприймачів та колодязів, більше 3 км колекторів та водовідвідних канав, відремонтували більше 200 дощоприймачів та 130 м колекторів. Роботи проводяться на декількох локаціях, включаючи Донецьке шосе, вулицю В, вул. В'ячеслава Липинського, просп. Героїв, просп. Слобожанському. Такі роботи необхідні для якісного водовідведення у період рясних весняних дощів.