Як 54 роки тому у Дніпрі з'явився космічний театр та черги, щоб його побачити

планет

54 роки тому, 20 серпня 1968 року, у Дніпрі відкрили унікальний на ті часи заклад - Планетарій. Наше місто прикрасила незвичайна за формою будівля із сріблястим куполом, де можно було побачити космос, повідомляє Gorsovet.

Відкриття Планетарію сталося у розпал космічної епохи, тому можливість дізнатися цікавинки про космос викликали справжній ажиотаж. Черги за квитками були величезні. 

Дніпровський Планетарій став другим в Україні, для якого спроектували та збудували спеціальне приміщення, де навчальні програми поєднувалися з музеєм та театром. Співробіткики Планетарію згадують, як у перші роки закладу не вистачало кадрів, адже університет у Дніпрі не навчав астрономів. Тому перші три роки у Планетарії працювали лише фізики та географи. Перший професійний астроном з'явився у закладі лише у 1972 році, а другий - ще через п'ять років. 

планет1

Через півстоліття дніпровський Планетарий вирішили зробити більш сучасним. На початку 2021 року він знову відкрився, але вже повністю оновлений та  інтерактивний.

Сьогодні, незважаючи на війну в Украні, Планетарій продовжує роботу та як і раніше надає можливість зануритися у таємниці космосу. Можна навіть відтворити космічну подорож та завдяки технологіям віртуальної реальності "відвідати" планети Сонячної системи та побувати на МКС.

планет2MyCollages - 2022-08-30T123329.972планет3

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як 65 років тому у Дніпрі почалась побутова газифікація.