Як Дніпро та область забезпечені медикаментами: подробиці

теры

Сьогодні, 13 березня, у ДніпроОГА пройшов брифінг про поставки гуманітарного медичного вантажу. Тетяна Квітницька - заступниця директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА розповіла про ситуацію в Дніпрі та області.

Система охорони здоров’я області працює злагоджено і стабільно.
Заклади мають можливість купувати медичні матеріли, витратні, при цьому вже в область почала надходити гуманітарна допомога для підтримки роботи закладів охорони здоров’я.

Ми отримали від ВООЗ і почали розприділяти на стаціонарні заклади розчини для роботи, хірургічний інструментарій, витратні матеріали.

Отримали гуманітарну допомогу від міста Котбус, Німеччина -  7,5 тон багажу. Лікарі, співвітчизники наші в цьому місті збирали цю допомогу.

За декілька днів цей вантах роздали в заклади області апарати швл, ліки, інструменти, витратні матеріали,  антибактеріальні розчини тощо. Ми дуже вдячні ВООЗ за підтримку.

Німеччина, місто Котбус готує ще один вантаж, він буде більший, це придбано за кошти містян і працівників місцевої лікарні і ми їм дуже вдячні. Сподіваємось, що спільними зусиллями ми зможемо надавати всі послуги, - заявила Тетяна Квітницька.

Також під час брифингу Квітницька повідомила про моніторинг аптечних мереж і постачальників для контролю ситуації в області і місті.

Нагадаємо, раніше ми писали У Дніпрі продовжується набір до територіальної оборони