Як дніпровська братва видала футбольного коментатора за політичного експерта, а він знайшов "зраду" у Дніпрі

MyCollages - 2022-08-16T124450.516

Дніпропетровські журналісти проаналізували скандальний фільм британського футбольного коментатора Тіма Вайта, якого місцеві авторитети видають за політичного експерта. У своєму замовному фільмі він заявив, що у Дніпрі - "справжній розплядник російської агентури". Вайт стрерджує, що стояв на Майдані взимку 2013 під час революції гідності в Україні. Насправді доказів його революційної діяльності не існує, проте він справді був у цей час у Києві - організовував платні тренинги для футбольних коментаторів. Схоже, Майдан не завадив комерційній діяльності журналіста, повідомляє Gorsovet.

Тім Вайт - спортивний журналіст та коментатор, фрік-блогер. Спеціалізується на коментуванні футбольних матчів. В 2009 році він отримав "титул" найгіршого футбольного коментатора, та це не завадило йому почати проводити комерційні тренінги для колег-початківців. А після візиту до Києва на матч "Дінамо - Челсі" він проголосив себе експертом з України.

Шлях від футбольного коментатора до політичного експерта британець пройшов завдяки голові Футбольної федерації України Андрію Павелко, який доводиться сватом авторитетному у певних кругах одіозному бізнесмену з Дніпра Олександру Петровському (Наріку). Він знаменитий тім, що намагався судитися з журналістами, які цитуючи на той час міністра МВС України Юрія Луценко, називали його "кримінальним авторитетом". Нарік "виборував" собі через суд чесне ім'я доки не програв процес головному редактору сайту "Цензор.нет" Юрію Бутусову. Верховний суд справу закрив. Тож Петровського та його спільника Арутюняна тепер можна називати місцевими авторитетами.

Детальніше про це та про те, як місцеві авторитети видають за політичного експерта футбольного коментатора - у фільмі дніпровських журналістів "Бавовна "Дніпровська братва". Фільм перший розповідає, як братва шукала в Дніпрі Росію.

Нагадаємо, напередодні ми писали про те, чому ватажки криміналу з Дніпра залишаються безкарними.