Як дніпровські АТП підготувалися до можливих відключень світла

IMG_7218

Перевізники у Дніпрі готуються до можливих відключень електроенергії через можливі масовані атаки.

«Ми постійно на зв’язку з перевізниками. Зокрема, усі АТП забезпечені генераторами, аби навіть в умовах відсутності світла не зупинялися найважливіші технічні процеси обслуговування автотранспорту. Також створюють запаси пального для роботи автопідприємств в умовах повної відсутності доступу до нього щонайменше протягом 10 днів», – розповів заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко.

Для забезпечення надійного джерела електропостачання під час тривалих відключень світла, вже випробували генератор на іншому автотранспортному підприємстві у місті.

«Якщо трапиться така ситуація, дизельний генератор дозволить виконувати ремонтні роботи та техогляд транспорту у цеху», – каже автомеханік Ігор.

«У нас вистачить автономно заправляти автобуси протягом 14 днів, якщо не буде можливості робити це на автозаправках. До того ж складено план дій на випадок відключень: провели інструктажі водіїв з роботи в умовах відсутності диспетчеризації та вуличного освітлення», – уточнив заступник директора АТП Костянтин Антонов.
Також тестують систему роботи в екстрених ситуаціях на іншому АТП.

«Ми на 100 % готові до тривалих відключень світла. У нас майже 200 автобусів, і вже маємо запас пального. Генератори: один у нас стаціонарний, який вже показав себе у роботі. Настільки добре працює, що робота не зупинялася у ремонтному цеху. Також про всяк випадок є два переносні генератори», – підкреслив директор автотранспортного підприємства Андрій Русавський.

Стаціонарний генератор розрахований на 10 кВт – уточнив електрик підприємства Сергій Шевченко: «Добре показав себе у роботі ще торік. Жодного разу не вимкнувся, й все підприємство працювало як годинник. Він живить світлом ремонтні цехи, офіс АТП та охоплює вуличне освітлення підприємства».

Довідка.

Автопідприємства міста придбали 16 генераторів потужністю від 5 до 30 кВт. Загальні запаси пального становлять понад 120 тонн і призначені для забезпечення роботи підприємств протягом тривалого відключення світла та повної відсутності доступу до пального протягом 10 днів.

IMG_7217