Як дніпрянам підготуватися до відключення електроенергії?

IMG_20221018_125832

Чим варто у першу чергу запастися у разі відключення електрики у помешканнях - пише Gorsovet з посиланням на інформацію Міністерства енергетики України.

У Міністерстві радять згідно плану-мінімуму запастися ліхтариками, батарейками, пауербанками, свічками та сірниками, запальничками, а також мати при собі питну воду, термос і їжу, що не потребує приготування. В той же час план-максимум включає в себе: запас питної і технічної води та продукти харчування на кілька днів; аптечку, радіоприймач на батарейках, сонячний зарядний пристрій для мобільних телефонів; акумуляторну батарею та генератор; туристичний примус для приготування їжі.

IMG_20221018_124355_228IMG_20221018_124438_827

Також у зв'язку із критичною ситуацією, що склалася в області, очільники Дніпропетровської ОВА звернулися до мешканців Дніпропетровщини.

Росіяни другий тиждень гатять по енергетичній інфраструктурі. Хочуть залишити нас у темряві.

Енергетики працюють цілодобово, щоб ми були зі світлом. І потребують допомоги кожного з нас.

Розумію, що не зовсім зручно вимикати обігрівач у прохолодній квартирі, працювати при свічках чи ходити неосвітленими вулицями.

Але ми маємо затягнути паски та набратися терпіння. Наша економія допоможе втримати енергетичний фронт - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі телемарафону повідомив, що українцям потрібно готуватися до відключень світла, води та тепла.

У нас критична ситуація у всій країні. Один регіон залежить від іншого. Потрібно готуватися по всій країні до того, що можуть бути відключення як електроенергії, так і водопостачання та теплопостачання, – повідомив Тимошенко.