Як дніпрянам вступити до ліцеїв у 2024 році

photo_2024-03-05_14-47-40

Після закінчення 9 класу школярі Дніпра мусять обирати, де вони далі будуть вчитись. Це можуть бути академічні або наукові ліцеї, коледжі або ПТУ.  Прийом учнів до 10 класів ліцеїв відбувається на вільні місця. Про це «Нашому місту» повідомили у Департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Конкурс у академічні ліцеї проводиться у випадках, коли кількість заяв про зарахування до закладу освіти перевищує кількість місць у цьому закладі. У той самий час виключно на конкурсних засадах здійснюється прийом учнів у ліцеях наукового спрямування. Набір учнів відбувається до 8, 9 класів. Інформація щодо порядку та термінів проведення конкурсу розміщується на сайтах цих ліцеїв.

Чинним законодавством України не передбачено закріплення території обслуговування за ліцеями. Право обирати заклад освіти для продовження навчання для здобуття повної загальної середньої освіти належить учням та їх батькам. Тобто учень з будь-якої гімназії може вступити після закінчення 9 класу до буд-якого ліцею.