Як дніпрянам захистися від пилових кліщів

mycollages-5

За даними Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики захворювань, кількість алергій, спричинених кліщами домового пилу, стрімко зростає. Ці мікроскопічні істоти, яких неможливо побачити неозброєним оком, можуть стати справжньою проблемою для людей. Як убезпечити себе – читайте в матеріалі «Наше місто».

На перший погляд, пилові кліщі не здаються небезпечними. Вони не кусаються і не шкодять людям напряму. Проте, їх хітиновий покрив та виділення містять потужний алерген, який, змішуючись з домовим пилом, потрапляє на слизові оболонки та викликає неприємні симптоми. Може бути кон’юнктивіт, нежить, чхання, кашель та навіть шкірні висипання.

-Найкомфортніші умови для кліщів у наших оселях: вологість 70-80%, температура 20-25 градусів, – повідомили у обласному центрі контролю та профілактики захворювань. – Найбільше кліщів можна знайти у спальні, де 1 грам пилу може містити від 3 до 15 тисяч кліщів. Улюблені місця їх розповсюдження – постіль, матраци, подушки, ковдри, підвіконня, килими, радіатори опалення, м’які іграшки, штучні квіти, штори. Кліщі полюбляють сирість. Смертельно небезпечними для алергенних кліщів є прямі сонячні промені.

pylosos

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.