Як дніпрянка дарує друге життя непотрібним речам

yroyor

Замість того, щоб викидати старі будівельні матеріали, жителька Дніпра подарувала їм нове життя. З цегли, кахлів, скла та каміння, які зазвичай опиняються на звалищі, вона створила затишну й яскраву оселю з старої батьківської хати. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на 11 канал.

Пані Наталя не здалася під час війни. Вона власноруч перетворила свій погреб з консервацією на затишне укриття. Стіни погреба оздоблені кахлем, з дощок змайстровані міцні стелажі, є навіть труба для буржуйки.

А коли ракети та дрони не літають майстриня продовжує творити дива. Із кахлів вирізає квадрати і прямокутники і навіть цегла в її руках отримує необхідну форму.

Наталія творить дива з каменю, дерева та цементу, знаходячи матеріали для своїх витворів скрізь. Не соромлячись підібрати на вулиці те, що здається іншим непотрібним, вона перетворює це на справжні шедеври. Її шлях у мистецтві розпочався з скромного каміну, який вона перетворила на щось особливе.

Наприклад, на центральному вході батьківської хати оселилися метелики, зацвіли волошки і маки. За основу взяла схему традиційної української вишивки. А на східній стіні майстриня втілила дитячу мрію запустила табун коней.

На іншій стіни старенької хати була мозаїка із сумним змістом – це янгол нагадує про доньку, якої не стало.

За чотири роки пані Наталя відремонтувала і перекрасила увесь будинок із середини також. На вході гостей зустрічає грошове дерево.  А от на кухні фрагмент українського села, а поряд домашні коти, які дрімають біля вогнища.

 

За матеріалами Наше Місто.