Як дніпрянка Надія Твердохліб навчає людей з інвалідністю шити

0c8f9091-35cb-4a62-ba87-44ba13313c47

У Дніпрі успішно програма професійної реабілітації для людей з інвалідністю. Завдяки цій ініціативі вони не лише здобувають нові навички та знання, але й роблять свій вагомий внесок у підтримку українських захисників. Детальніше про це – в матеріалі “Наше місто”.

Дніпрянка Надія Твердохліб працює майстром виробничого навчання у міському центрі соціальної допомоги відділення професійної реабілітації та соціальної адаптації. Жінка змогла знайти індивідуальний підхід до кожного учня та прищепити їм не лише корисні навички, а й любов до швейної справи.

-Це відділення було відкрито у 2004 році. Я тут працювала з самого початку і цьогоріч нам виповниться 20 років, – каже Надія Олексіївна. – Мої учні – особливі хлопці та дівчата віком від 18 років. Спочатку я не могла знайти до них підхід. Але з часом почала розуміти, що їх потрібно зацікавити. І знайшла тоненьку ниточку між нами. При виготовленні продукції ми працюємо поопераційно. Навчилася дитина робити рівненький шов – виконує його. А решта учнів робить щось інше. 
Ще з 2014 року вихованці центру активно допомагають ЗСУ. Саме тоді у класі замість однієї швейної машинки встановили декілька. Завдяки волонтерам з’явився закрійний стіл та стаціонарний розкрійний ніж. І почався пошив текстильних виробів, необхідних військовим. 

prapor

 

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.