Як хобі допомагають дніпрянам відволіктися від війни

sofiia-441x662

Зараз українці загалом та дніпряни зокрема переживають надскладний період. Те, що війна надовго, зрозуміли вже всі. І навіть той факт, що за зимою прийде весна, поки що не дуже додає оптимізму. Через це настрій у багатьох з нас стабільно на нулі, а дехто взагалі знаходиться у глибокій психологічній ямі. Як рятуватись від цього, як не впасти в затяжну депресію? Багатьом витримувати емоційне навантаження допомагає хобі. Коли займаєшся улюбленою справою, є змога відволіктися. Своїм досвідом з цього приводу з нами поділилися дніпряни, пише “Наше місто“.

Тетяна робить картини з клаптиків

 

387862832_2578893442269752_1906846542109267715_n
Тетяна Мазниченко, яка багато років свого життя присвятила журналістиці, останні декілька років мешкає у селі. Але хатні справи та господарство не рятують її від сумних думок. Тому вона вигадала для себе цікаве заняття.

— Проста і навіть чимось примітивна справа, — пише Тетяна Мазниченко на своїй сторінці у фейсбуці. — У мене так: коли підкатує депресивний стан — треба щось робити руками. От з весни до осені він не підкатує, бо з ранку до ночі роботи в селі вище неба. А взимку буває.

В телефоні зараз сидіти — здуріти можна. Книжки читати — добре, але іноді читаєш одне, а думки зовсім про інше. А от рукоділля — саме те. Але! Якщо, наприклад, в’язати, то коли рядки через деякий час переходять в автоматичний режим — знов у мізках погані думки. Ну як зараз у кожного з нас, мабуть.

І ось придумала. Береш все, що є в коробках-корзинках “про всяк жіночий випадок”, поєднуєш це в щось єдине маленьке, а потім це маленьке — в єдине велике. І щоразу ти робиш щось новеньке. Жодної монотонності.

 

Продовження читайте у матеріалі Наше Місто.