Як компанія з Дніпра допомагає Україні жити на сонячній енергії

mycollages-2024-06-10t140627.838

Під час блекаутів, які сталися в Україні взимку 2023-го до 30% енергетичних потреб країни взяли на себе гігантські сонячні електростанції, що були встановлені за допомогою дніпровської компанії ETL group. Керівники компанії кажуть, що це не межа і далі можна більше. Про це пише “Наше місто”.

“У найближчі 5 років ми здатні задовольняти всі 60% потреб України завдяки сонячній енергії”, каже технічний директор ETL Group Данило Бондаренко. Саме він вводив в експлуатацію одну з найбільших в Східній Європі сонячних електростанцій (потужність 1.3 МВт), встановлених на даху.

ETL group з’явилася у Дніпрі у 2018-му завдяки ентузіазму двох друзів, які вирішили заснувати компанію з будівництва сонячних електростанцій. Незабаром їхніми клієнтами стали найбільші виробництва Дніпра – “Злагода”, “Ласунка”, “Аврора”, “Ювілейний”,  БАДМ, “Біосфера”. Сонячні електростанції з’явилися на дахах цих підприємств, а деякі займають цілі поля. Таким чином виробництва почали за допомогою сонця задовольняти третину своїх щорічних потреб в електриці.

mycollages-2024-06-10t140240.688

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.