Як культурно збагачуються мешканці Дніпра під час війни та як це їм допомагає

kultura-pid-chas-viiny

Війна — це завжди руйнування, знищення, смерть. Культура, мистецтво — це творіння, життя. Що може митець зробити під час війни, чим допомогти своїй країні, яке місце під час війни займає культура та мистецтво? Як культурно збагачуються дніпряни та для чого це їм потрібно – дізнавались журналісти “Нашого міста”.

Впродовж тисячоліть люди звертаються до мистецтва, щоб розважатися, навчатися, розуміти світ і самих себе. Театр, як один із найдавніших і найпотужніших видів мистецтва, відіграє особливу роль у цьому прагненні.

Навіть під час війни українці продовжують культурно збагачуватися, ходячи в театри. У складні часи мистецтво може стати джерелом сили та єднання. Театральні вистави дають можливість людям пережити емоції, поділитися досвідом та відчути себе частиною чогось більшого.

Більшість опитаних мешканців Дніпра розповідають, що доволі часто відвідують театри. Дніпряни наперед закуповують квитки на різні вистави, плануючи своє дозвілля.

«Я постійно відвідую культурні заклади. У мене тільки на цей місяць придбано 7 квитків на вистави та концерти. Наприклад у кінці місяця я йду у Менору на Байдака і Ingret», – ділиться дніпрянка Дар’я.
Які вистави обирають дніпряни та яку роль мистецтва під час війни вони вбачають – дивіться у нашому відео.