Як легко приготувати котлету по-київські за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

котлета

Однією з візитівок України можна назвати котлету по-київськи. У класичному варіанті її готують з курячого філе та смажать у фритюрі. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко трохи спростив рецепт та пропонує приготувати страву з рубаного курячого фаршу і запекти у духовці. Він запевняє, що така котлета буде теж соковитою та смачною, повідомляє Gorsovet.

У спрощеному рецепті збережена головна умова - вершкове масло буде так само витікати з котлети при розрізанні, як і у класичному рецепті.

Поради:

Вершкове масло слід розрізати на кубики та обваляли у подрібненому кропі. Воно не повинно бути дуже сильно заморожене, але достатньо тверде, аби його можна було зручно нарізати. Також ви можете заздалегідь розм’якшити масло, перемішати із кропом та знову заморозити. А вже потім нарізати кубиками. Можна експериментувати із різною зеленню, додавати часник, паприку чи будь-які інші спеції, що пасують до курячого м’яса. Також за різними варіаціями рецепта всередину додають сир, бекон чи шинку, гриби з цибулею тощо.

Можна використати вже готовий рубаний фарш з курки, а можна приготувати його самостійно. Якщо будете робити фарш самі, то радимо взяти курячі стегна - такий варіант зробить котлету ще смачнішою. Також підійде і філе, це трохи простіше, але смак буде трохи менш насиченим. Аби фарш був саме рубаним, не використовуйте м’ясорубку, а посічіть його гострим ножем.

Інгредієнти: 

  • 500 г рубаного курячого фаршу
  • 1 склянка борошна для панірування
  • 1 склянка панірувальних сухарів
  • 2-3 яйця
  • 100 г перемеленого сала
  • 10 гілочок кропу
  • 100 г вершкового масла
  • сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт: 

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування котлети по-київськи з рубленого курячого фаршу. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
 
 
Крок 2
Змішайте у мисці 500 г рубаного курячого фаршу зі 100 г перемеленого сала. Додайте сіль та перець до смаку, перемішайте та відбийте.
 
 
Крок 3
Помийте 10 гілочок кропу та подрібніть зелень ножем. Розділіть 100 г вершкового масла на 6 кубиків. Фарш так само розділіть на 6 рівних частин. Розбийте у миску 2-3 яйця та трохи збийте виделкою.

котлета1
 
Крок 4
Обваляйте кубики вершкового масла у подрібненому кропі. У кожну частину фаршу викладіть по шматочку масла із кропом.

котлета2

Крок 5
Загорніть масло у фарш та сформуйте довгасту котлету. Так само зробіть із кожною частиною фаршу.
 
Крок 6
Далі запаніруйте кожну котлету у борошні, потім у яйці та у панірувальних сухарях, потім знову у яйці та сухарях. Таким чином у нас вийде подвійна паніровка.

Крок 7
Викладіть сформовані котлети на деко, застелене пергаментом. Поставте у духовку запікатися на 20 хвилин за температури 180 градусів.

 

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грузинські хачапурі. Рецепт від шеф-кухаря Клопотенка.