Як металурги з Маріуполя пристосовуються до нового життя на Дніпропетровщині (відео)

металлург

Історія вимушеного виїзду з рідного міста Маріуполь, пережитих жахіть і тривог та початку нового життя у Кам’янському металурга Дмитра Савченка.

Сьогодні Дмитро Савченко працює майстром доменного цеху Каметсталь, передає Горсовет з посиланням на пресслужбу підприємства.

У рідному Маріуполі він разом з сім’єю втратив усе – і домівку, і роботу. Каметсталь прийняла його в свою трудову родину, адже в тривожні часи війни найважливіше – підтримка один одного.

З кінця лютого через бойові дії та постійні обстріли робота підприємств Метінвест в Маріуполі була зупинена, а співробітники компанії були змушені покинути місто. Тому Група Метінвест відкрила у Кривому Розі, Запоріжжі та Кам’янському майже 2000 вакансій для маріупольців.

Каметсталь надала роботу вже 50 вимушеним переселенцям. Ще вчора вони ховалися від бомбардувань, здригалися від розривів мін і снарядів, а сьогодні, перебуваючи у Кам’янському, мають стабільну роботу та перспективи щасливого майбутнього у мирному місті.

Дуже вдячний колегам, які так гостинно прийняли мене в свій дружній колектив. Та, звісно, компанії Метінвест, що з перших днів російської агресії виплачувала заробітну платню, підтримуючи нас в тяжкій ситуації. А завдяки Центр Кар'єри Метінвест сьогодні я – на Каметсталь, маю роботу у своїй металургійній професії та живу у місті, яке мені подобається. І, найголовніше, мої діти можуть спокійно гратися у безпеці та радіти життю», - каже Дмитро Савченко.

Раніше ми повідомляли, Окупанти завдали ракетного удару по непрацюючій птахофабриці - голова ДніпроОВА.