Як надаються соціальні послуги громадам Дніпропетровщини у воєнний час (відео)

IMG_1547

Попри воєнний стан в країні в усіх 86 громадах Дніпропетровської області продовжується надання соціальних послуг мешканцям. Вони надаються як безоплатно, так і на диференційованій чи платній основі залежно від категорії отримувача соцпослуги та середньомісячного доходу, передає Горсовет.

За словами заступника директора департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Юрія Петренка, в умовах воєнного стану з травня деякі послуги надаються екстрено-кризово, тобто упродовж одного дня.

Серед іншого це представництво інтересів, соціальний супровід сімей, догляд вдома, стаціонарний, денний, паліативний; соціально-психологічна реабілітація, натуральна допомога, транспорті послуги тощо. Рішення щодо надання екстрено-кризових послуг ухвалюється невідкладно уповноваженим органом або надавачем соціальних послуг», — розповів під час брифінгу 7 червня Юрій Петренко.

Він також додав:

Коштом обласного бюджету соціальна послуга стаціонарного догляду надається в області понад 3 тис. особам з інвалідністю, які потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги. У нас для цього є 18 комунальних закладів системи соціального захисту населення. На цей рік на утримання таких закладів з обласного бюджету виділено понад 530 млн грн. А завдяки місцевим бюджетам соціальні послуги надаються у 67 закладах соцзахисту. Серед іншого це такі послуги, як догляд вдома, денний догляд, адресна, натуральна допомога тощо».

Раніше ми писали, Зберігайте спокій: у Павлограді чутно гучні звуки.