Як не зіпсувати мобільний телефон зарядкою від павербанку

зарядка

В умовах постійних відключень електрики павербанки стали однією з найголовніших речей для українців. Але ним можна легко зіпсувати акумулятор мобільного телефону. Це може статися через неякісний пристрій або його неправильне використання, повідомляє Gorsovet з посиланням на Foxnews.

Як павербанк може зашкодити смартфону

Якщо смартфон перегрівається, це шкодить акумулятору та надалі призводить до збоїв пристрою. Важливо, щоб павербанк відповідав щонайменше двом наступним характеристикам.

Дешеві блоки живлення можуть зіпсувати батарею під час тривалого використання. Будь-який зовнішній акумулятор повинен мати захист від перезаряджання. Якщо його немає, використовуйте пристрій із обережністю. Від'єднуйте його, коли батарея смартфона майже повністю зарядиться.

Бажано не використовувати павербанк з можливістю швидкої зарядки, якщо він не є надійним брендом. Швидка зарядка може дати надто багато електрики на телефоні та призвести до пошкодження акумулятора. Як мінімум, висока напруга може скоротити термін служби батареї.

Як вибрати якісний павербанк

Чим більша ємність пристрою, тим краще. Павербанки завжди мають мінімальний саморозряд батареї, проте згодом характеристики погіршуються, тому краще вибирати акумулятор із запасом у 20-30%. Але разом з цим слід пам'ятати, що чим більша ємність батареї - тим більша вага та розмір павербанку.

Виберіть пристрій із кількома вихідними роз'ємами USB. Так зручніше його використати.

Павербанк заряджаються від мережі двома способами - через USB-Type-C та Micro-USB та від сонячної енергії. Перший спосіб не дає можливості швидкої зарядки, другий - не надто практичний. Тому краще вибирати пристрій, що підтримує два способи заряджання, щоб була альтернатива.

Нагадаємо, на п'ятницю на Дніпропетровщині заплановані екстрені відключення світла.