Як оригінально запекти в духовці курячі гомілки з картоплею за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

гомилки

Курячі гомілки чудові тим, що їх можна готувати різними способами. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати гомілки в духовці з картоплею. Ы зробити це незвичайним способом, повідомляє Gorsovet.

Коли всі чують про запечені гомілки з картоплею, то уявляють собі деко, на якому просто все викладено. Та сьогодні ми хочемо приготувати страву трохи іншим способом. Гомілки ми підвісимо на решітці, а картоплю викладемо знизу. Таким чином під час запікання всі м’ясні соки будуть стікати на овочі, роблячи їх ще смачнішими та насиченішими. А курка при такому способі буде мати апетитну скоринку, а всередині залишиться м’якою та ніжною, - каже Клопотенко.

Інгредієнти: 

  • 7 гомілок 
  • 800 г картоплі
  • 50 г вершкового масла
  • 1 головка часнику
  • 5 гілочок чебрецю
  • сіль перець до смаку

Покроковий рецепт: 

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування соковитих гомілок, запечених з картоплею. Розігрійте духовку до 180 градусів, дістаньте заздалегідь решітку, щоб вона не встигла нагрітися.
 
Крок 2
Ретельно помийте 800 г картоплі та наріжте широкими скибочками приблизно однакової товщини, щоб вона рівномірно приготувалася.
 
Крок 3
Викладіть скибочки картоплі у форму для запікання чи на застелене пергаментом деко, посоліть та поперчіть до смаку, перемішайте. Зубчики з 1 головки часнику розчавіть пласкою стороною леза ножа та додайте у форму разом з 5 гілочками чебрецю. Поріжте скибочками 50 г вершкового масла та викладіть зверху.
 
Крок 4
Викладіть у миску 7 гомілок, посоліть та поперчіть до смаку, перемішайте. Вставте гомілки у решітку, яку дістали з духовки. Якщо у вас решітка з великими отворами, закріпіть гомілки дерев’яними шпажками чи проволокою, аби вони не випадали під час приготування.
 
Крок 5
Встановіть решітку на середній рівень розігрітої духовки, а форму чи деко з картоплею поставте на дно, щоб сік з гомілок стікав на овочі. Запікайте 40 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як легко приготувати наваристий капусняк за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.