Нікому не відмовляють у прихистку: як допомагає переселенцям Дніпровське товариство сліпих

ODA_3821

12 квітня Сергій Кит, директор ПОГ Дніпровське УВП УТОС, під час брифінгу у Дніпровській ОДА розповів про діяльність товариства сліпих з початку війни.

У приміщенні товариства було облаштовано "куточок" для переселенців, він нараховував до 15 ліжкомісць, але в перший же день прибуло 26 осіб. Кількість переселенців завжди зростала, та досягла максимального значення - 86 переселенців одночасно. 

Ми приймаємо переважно людей з інвалідністю, але не відмовляємо нікому, хто потребує місця для перебування, втратив житло та вимушено покинув свої домівки, - каже він.

Зараз переселенці розміщуються по усім приміщенням підприємства - це і зал, і кабінети, і побутові приміщення. Завдяки волонтерським організаціям організовано харчування. Закриваються і побутові потреби - було встановлено пральні машини, холодильники, приладдя для приготування їжі. 

Є можливість приймати більше переселенців, але пусті приміщення потребують ремонту. Тому Сергій Кит закликає адміністрацію міста та усіх бажаючих допомогти із облаштуванням кімнат для потребуючих.

Станом на 12 квітня у приміщенні ПОГ Дніпровське УВП УТОС знаходяться 78 осіб. Нагадаємо, що приватні підприємці виступили з ініциативою допомогти маломобільним дніпрянам