Як правильно доглядати за домашніми улюбленцями в розпал спеки: поради фахівців

zhivotnye-sobaki-sobaka-leto-drug-1182292

Кінець липня - самий розпал літньої спеки. Безумовно, спекотна погода стає проблемою не тільки для людей, а й для братів наших менших. Для того, щоб уникнути сезонних труднощів саме час згадати про неприємності, які можуть чекати собак і кішок в цю пору року, і про те, як поводитися в екстрених ситуаціях. Саме про це розповість Gorsovet.

Догляд за шерстю та шкірою

Даніела працює грумером для собак та кішок. Каже, вчасно зроблена стрижка не тільки робить пухнастих друзів красивими, а й дозволяє їм зберегти здоров'я.

751f454c-46e0-4e4e-a33b-5bdf6daf2dfe

Дуже часто ми приймаємо собак із дерматитами. Саме у літній період вони загострюються. Іноді через неправильний догляд за твариною, іноді через неправильне харчування, - ділиться Даніела

Грумер стверджує, що саме влітку потрібно стежити за гігієною лап. Необхідно вчасно їх мити і позбавлятися зайвої шерсті. Це профілактика появи патогенної мікрофлори.

ba240a87-ae2a-42b3-9b34-5e54a855f403

Найретельніше влітку необхідно доглядати саме за довгошерстими тваринами.

У нас був випадок: принесли котика який дуже сильно свербить і зриває з себе вовну. Почали стригти, а машинка не йде, він був один суцільний ковтун. І воно знімалося просто суцільним панциром. У всьому цьому були рани від запрявання та розчісування, а кіт з кожним сантиметром став просто спокійнішим і щасливішим. Це неймовірно важко носити на собі панцир із ковтунів, який свербить, тягне, болить і свербить!, - розповідає майстер

Влітку тваринам необхідний якісний догляд за шкірою та шерстю. Відповідну косметику власник може підібрати для вихованця самостійно, вивчивши всю необхідну інформацію про породу або звернутися за допомогою до грумера.

88110801-b089-4cac-8dd7-ad70f2a92297

Влітку потрібно підібрати косметику по особливості шерсті та шкіряного покриву. Обов'язково потрібно дворазово промивати шерсть, інколи і тричі. Перший раз ми знімаємо пилок, бруд із самої шерсті, а вже другий глибоко йдемо до шкіри та очищаємо її, після цього обов'язково кондиціонер, який підбирається особисто і добре зволожує та насичує шерсть, після чого вона яскраво блищить, - повідомляє майстер Даніела

79ca9550-7d9d-4e83-a1a3-3b487a1f64e4

Основні правила по догляду за вовною та шкірою тварин влітку:

  1. Після прогулянок із собаками обов'язково просушувати лапи та шерсть насухо, так не буде екзем та шанс на життя для патогенної мікрофлори.
  2. Обов'язково потрібно пам'ятати про догляд за вухами для тих собак і котів, у кого висять вуха, тут потрібен особливий догляд.
  3. Для мопсів, шарпеїв, французьких бульдогів необхідно не забувати протирати складки морди хлоргексидином і обов'язково після обробки протирати насухо.
  4. У котів потрібно обов'язково вичісувати шерсть, що полиняла. Якщо ви не можете прочухати самостійно, зверніться до грумера.
  5. Не забувайте про обробки від бліх та кліщів.
  6. Якщо вашого вихованця щось турбує, не займайтеся самолікуванням звертайтеся до лікарні.

Раніше ми повідомляли, що у Дніпрі п'яний чоловік викрав сусідського йорка, щоб подарувати його дамі серця