Як приготувати голубці у мультиварці за рецептом шеф-кухаря Клопотенка
Голубці - один з улюблених українцями рецептів комфортної їжі. Найбільш популярною начинкою для капустяного листя є м’ясо- фарш чи рублена свинина, яловичина, курка чи баранина зі спеціями, цибулею і морквою, повідомляє Gorsovet.
Віломий шеф-кухар Євген Клопотенко радить приготувати голубці у мультиварці - вони будуть ніжними та соковитими.
Поради:
Смачні голубці приготувати доволі просто. Якщо ви захочете відділяти листки від сирої капусти, вони легко можуть рватися і ламатися, до того ж, загортати у них начинку буде доволі важко. Тому спочатку обов’язково виріжте качан - найбільш тверду частину капусти, а потім покладіть капусту в окріп. Завдяки тому, що ми видалили качан, листки будуть легко відділятися, а у воді стануть м’якшими та легко загортатимуться. Після того, як ви дістанете листки з води, рекомендовано відрізати тверду частину на кожному листочкові, це зробить страву ніжнішою. Фарш можна обирати будь-який до смаку, це залежить лише від ваших уподобань. Готувати його попередньо не потрібно, він приготується вже у процесі тушкування голубців.
Інгрелієнти:
- 1 склянка рису
- 500 г фаршу асорті
- 1 ч. л. меленого коріандру
- 1 капустина
- 1 цибуля
- 1 морква
- 3 ст. л. олії
- сіль та перець до смаку
- 2 лаврових листки
- 3 зубчики часнику
- 4 горошини духмяного перцю
- 4 горошини чорного перцю
Інгредієнти для заливки:
- 1 склянка сметани
- 1 склянка води
- 1 ст. л. томатної пасти
- сіль та перець до смаку
Покроковий рецепт:
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування голубців у мультиварці. Спочатку зваріть рис. Ви можете зробити це у мультиварці, увімкнувши спеціальний режим, або у сотейнику. Залийте склянку рису двома склянками води, варіть 5 хвилин після закипання води, а потім вимкніть вогонь та накрийте сотейник кришкою ще на 15 хвилин.
Крок 2
З капустини обережно виріжте качан. Закип’ятіть воду у великій каструлі та викладіть капустину. Дайте проваритися кілька хвилин, а далі обережно відділяйте по одному листочку. Викладайте листочки в окрему тарілку, качан ми вирізали, тому листки будуть відділятися легко. Те, що ми поклали капусту в окріп, спростить процес загортання начинки.
Крок 3
Відріжте з кожного листочка капусти тверду частину. Тоді готові голубці будуть більш ніжними за смаком.
Крок 4
Цибулю наріжте мілкими кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Розігрійте пательню з 3 ст. л. олії та зробіть засмажку з цибулі та моркви.
Крок 5
У велику миску викладіть відварений рис, додайте засмажку, 500 г фаршу асорті, 1 ч. л. меленого коріандру, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішайте. Фарш можна обирати й будь-який інший до смаку.
Крок 6
Викладайте начинку у листки капусти та формуйте голубці, загортаючи листки спочатку з боків. Викладіть сформовані голубці у чашу мультиварки швом униз, додайте 2 лаврових листки, 3 зубчики часнику, 4 горошини духмяного перцю і 4 горошини чорного перцю.
Крок 7
У миску влийте 1 склянку води, 1 склянку сметани, 1 ст. л. томатної пасти, сіль та перець до смаку. Перемішайте та залийте у чашу з голубцями. Виставте режим тушіння. Моя мультиварка готує голубці 1 годину.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пухкі солоні оладки з капустою від шеф-кухаря Клопотенка.