Як приготувати голубці у мультиварці за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

голубци

Голубці - один з улюблених українцями рецептів комфортної їжі. Найбільш популярною начинкою для капустяного листя є м’ясо- фарш чи рублена свинина, яловичина, курка чи баранина зі спеціями, цибулею і морквою, повідомляє Gorsovet.

Віломий шеф-кухар Євген Клопотенко радить приготувати голубці у мультиварці - вони будуть ніжними та соковитими.

Поради: 

Смачні голубці приготувати доволі просто. Якщо ви захочете відділяти листки від сирої капусти, вони легко можуть рватися і ламатися, до того ж, загортати у них начинку буде доволі важко. Тому спочатку обов’язково виріжте качан - найбільш тверду частину капусти, а потім покладіть капусту в окріп. Завдяки тому, що ми видалили качан, листки будуть легко відділятися, а у воді стануть м’якшими та легко загортатимуться. Після того, як ви дістанете листки з води, рекомендовано відрізати тверду частину на кожному листочкові, це зробить страву ніжнішою. Фарш можна обирати будь-який до смаку, це залежить лише від ваших уподобань. Готувати його попередньо не потрібно, він приготується вже у процесі тушкування голубців.

голубци1

Інгрелієнти: 

  • 1 склянка рису
  • 500 г фаршу асорті
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 капустина
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 3 ст. л. олії
  • сіль та перець до смаку
  • 2 лаврових листки
  • 3 зубчики часнику
  • 4 горошини духмяного перцю
  • 4 горошини чорного перцю

Інгредієнти для заливки:

  • 1 склянка сметани
  • 1 склянка води
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт: 


Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування голубців у мультиварці. Спочатку зваріть рис. Ви можете зробити це у мультиварці, увімкнувши спеціальний режим, або у сотейнику. Залийте склянку рису двома склянками води, варіть 5 хвилин після закипання води, а потім вимкніть вогонь та накрийте сотейник кришкою ще на 15 хвилин.
 
Крок 2
З капустини обережно виріжте качан. Закип’ятіть воду у великій каструлі та викладіть капустину. Дайте проваритися кілька хвилин, а далі обережно відділяйте по одному листочку. Викладайте листочки в окрему тарілку, качан ми вирізали, тому листки будуть відділятися легко. Те, що ми поклали капусту в окріп, спростить процес загортання начинки.
 
Крок 3
Відріжте з кожного листочка капусти тверду частину. Тоді готові голубці будуть більш ніжними за смаком.
 
Крок 4
Цибулю наріжте мілкими кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Розігрійте пательню з 3 ст. л. олії та зробіть засмажку з цибулі та моркви.
 
Крок 5
У велику миску викладіть відварений рис, додайте засмажку, 500 г фаршу асорті, 1 ч. л. меленого коріандру, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішайте. Фарш можна обирати й будь-який інший до смаку.
 
Крок 6
Викладайте начинку у листки капусти та формуйте голубці, загортаючи листки спочатку з боків. Викладіть сформовані голубці у чашу мультиварки швом униз, додайте 2 лаврових листки, 3 зубчики часнику, 4 горошини духмяного перцю і 4 горошини чорного перцю.
 
Крок 7
У миску влийте 1 склянку води, 1 склянку сметани, 1 ст. л. томатної пасти, сіль та перець до смаку. Перемішайте та залийте у чашу з голубцями. Виставте режим тушіння. Моя мультиварка готує голубці 1 годину.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пухкі солоні оладки з капустою від шеф-кухаря Клопотенка.