Як приготувати ідеальні панкейки з карамельним соусом від шеф-кухара Клопотенка
Американські панкейки - близькі родичі наших млинців. Це щось середнє між тонкими млинцями та оладками. Приготувати їх не важко навіть початківцю. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував нехитре тісто, панкейки з якого будуть готові вже за кілька хвилин. А з карамельним соусом - це дуже смачне поєднання, повідомляє Gorsovet.
Складові для тіста:
- 200 мл молока 2,5%
- 200 г борошна
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 50 г вершкового масла 82,5%
- ½ ч. л. розпушувача
Складові для соусу:
- 150 мл вершків (33% жирності)
- 150 г цукру
дрібка солі
Покроковий рецепт:
Крок 1
Яйце збийте з однією столовою ложкою цукру до отримання однорідної густої маси. Додайте молоко (200 мл), а потім вмішайте борошно (200 г) та 50 г розтопленого вершкового масла. Добре перемішайте та поставте в холодильник. Через 20 хвилин дістаньте тісто, додайте в нього ½ чайної ложки розпушувача і перемішайте. Але якщо ви обмежені в часі, можна змішати всі інгредієнти та відразу приступати до приготування.
Крок 2
Розігрійте на плиті сковорідку з антипригарним покриттям без олії. Якщо у вас електроплита, встановіть рівень нагріву на позначку "6", а якщо газова, просто зробіть середній вогонь. Вилийте ополоником достатню для одного млинця кількість тесту. Розмір - на вашу думку.
Крок 3
Як тільки на поверхні млинця з'являться дірочки - переверніть. Усього на обсмажування панкейку з кожного боку йде 1-2 хвилини.
Крок 4
Приготуйте карамельний соус. Розтопіть 150 г цукру в сотейнику. У цей час підігрійте в окремій ємності 150 мл вершків 33% жирності. Вершки доведіть до кипіння. Коли цукор почне набувати коричневого кольору, почніть додавати вершки маленьким струмком, постійно помішуючи. Додайте дрібку солі і варіть на повільному вогні, поки соус не загусне. Подавайте із панкейками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно засолити сало, щоб було смачно.