Як приготувати малосольні огірки з йодованою сіллю: рецепт від Євгена Клопотенка

мало

Зараз у розпалі сезон консервації. Проте, навіщо ж чекати зими, якщо можна поласувати різносолами й сьогодні. Відомий кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом. Він розповів, як можна приготувати малосольні огірки з йодованою сіллю.

Як приготувати малосольні огірки з йодованою сіллю

Інгредієнти
На банку 1,5 л:
1 кг маленьких огірків 
2 ст. л. йодованої солі (без гірки) 
10 г перцю чилі 
800 мл столової газованої води 
6 зубчиків часнику 
набір спецій для консервації (листя вишні, смородини, листя хрону, суцвіття кропу)
Ламаємо стереотипи: малосольні огірки з йодованою сіллю: Покроковий рецепт
 
Крок 1
Ретельно помийте 1 кг маленьких огірочків від піску та викладіть у велику миску. Залийте холодною водою та залиште постояти 20-30 хвилин. Саме завдяки цьому огірки в результаті будуть ідеально хрусткими.
 
 
Крок 2
Оберіть, яку зелень ви хочете покласти на дно банки, помийте та поріжте великими частинами. В нас це листя вишні, смородини, хрону та суцвіття кропу. Саме ця зелень надасть смаку огірків та зробить їх більш ароматними.
 
 
Крок 3
Помийте перець чилі та поріжте тонкими кружальцями. Кількість перцю регулюйте до смаку, ми взяли 10 г. Очистьте 6 зубчиків часнику та трохи притисніть пласкою стороною леза ножа.
 
 
Крок 4
Викладіть на дно банки зелень, кружальця гострого перцю та зубчики часнику. Зверху викладайте огірки. Намагайтеся зробити так, аби вони лежали дуже щільно та зайняли усю банку.
 
 
Крок 5
Висипте 2 ст. л. йодованої солі без гірки та залийте 800 мл столової газованої води, вона має бути кімнатної температури. Після цього залиште банку на кілька годин постояти, потім поставте у холодильник. Куштувати можна вже через 3-4 години, але краще залишити банку у холодильнику на ніч. Якщо хочете більш солоні огірочки - збільште час на добу чи дві.
 
Готувати – це просто!