Як приготувати найсмачніші сирники за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка

сирн

Приготування смачних сирників справа не така вже й проста і у багатьох викликає складнощі. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував простий рецепт сирників, за яким вони завжди виходять найкращими, повідомляє Gorsovet.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру (9 % жирності)
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. борошна (і додатково для паніровки)
  • 3 ст. л. цукра
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження
  • 1 дрібка солі
  • 10 г ванільного цукра

Покроковий рецепт:

Крок 1
Сир (400 г) перекладіть в невелику скляну або пластикову миску. Додайте дрібку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру, і 10 г ванільного цукру. Я не люблю, щоб сирники були занадто солодкими, але ви можете додати трохи більше цукру, наприклад 4 ст. л. Сир для сирників можна використовувати як базарний, так і магазинний. Головне, щоб він був не кислим і не сильно вологим. Якщо використовуєте магазинний сир, то беріть сир в м'яких поліетиленових пакетах. 
 
Крок 2
Після того, як ви покладете всі інгредієнти до миски, перемішайте їх до отримання однорідної маси. Для цього найкраще використовувати звичайну виделку, ложку або товкучку для картоплі.
 
Крок 3
До отриманої сирної суміші додайте 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить мокрим, то додайте на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними.
 
Крок 4
Змочіть руки невеликою кількістю соняшникової олії і скачайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Придавіть кульки руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники.
 
Крок 5
Тепер запаніруйте сирники в борошні, щоб вони не втратили форму і засмажити до апетитною скоринки.
 
Крок 6
Розігрійте антипригарну пательню з 3-4 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні. Пательня для сирників повинна добре розігрітися. Не зменшуйте вогонь при смаженні, так ваші сирники підсмажаться якнайкраще. Слідкуйте, щоб сирники не пригоріли. Для того, щоб отримати красиву золотисту скориночку я обсмажував сирники по 2-3 хвилини з кожного боку. Але у вас може піти трохи більше або менше часу.
 
Крок 7
Щоб видалити зайву олію з готових сирників, перекладіть їх спочатку на паперовий рушник. Потім перекладіть сирники в тарілки для подачі, посипте трохи цукровою пудрою, додайте варення або сметану.

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт лінивих вареників від шеф-кухаря Євгена Клопотенко.