Як приготувати смачне вівсяне печіво з арахісом за простим рецептом шеф-кухара Клопотенка

овсян

Відомий український кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати печиво з вівсяних пластівців з арахісом. Цей рецепт він ввжає одним з  улюблених, повідомляє Gorsovet.

Ніяких особливих складнощів у процесі приготування у вас не виникне. Потрібно лише подрібнити вівсяні пластівці будь-яким зручним способом та змішати з усіма іншими інгредієнтами.

Інгредієнти на 20 шт.:

  • 100 г вівсяних пластівців ТМ Varto
  • 170 г борошна
  • 100 г арахісу
  • 2 яйця
  • 200 г вершкового масла
  • 1 ч. л. соди
  • 1 ч. л. соку лимона
  • 150 г цукру
  • ½ ч. л. солі

Покроковий рецепт

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування найсмачнішого вівсяного печива із арахісом. Розігрійте духовку до 180 градусів.
 
 
Крок 2
Відсипте 100 г вівсяних пластівців ТМ Varto. Подрібніть пластівці блендером чи скалкою.
 
Крок 3
Перекладіть подрібнені пластівці у велику миску, додайте 170 г борошна та ½ ч. л. солі.
 
Крок 4
Погасіть 1 ч. л. соди 1 ч. л. лимонного соку.
 
Крок 5
Всипте у миску 150 г цукру, додайте 200 г розм’якшеного вершкового масла та 100 г арахісу.
 
Крок 6
Вбийте у тісто 2 яйця та добре вимішайте його руками до однорідності.
 
Крок 7
Скатайте з тіста 20 кульок та викладіть на деко, застелене пергаментом, на відстані приблизно 5 см одна від одної, бо в процесі приготування кульки трохи розтечуться. Випікайте печиво 25 хвилин у духовці за температури 180 градусів. Дайте печиву повністю охолонути перед тим, як знімати з пергаменту, бо тепле воно дуже крихке та ніжне.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ніжну Шарлотку з яблуками від шеф-кухара Клопотенка за 30 хвилин.