Як приготувати смачні деруни з м'ясом від шеф-кухара Клопотенка. Покроковий рецепт
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розкриває секрети страви, яку одні називають деругами, а інші - драніками. Незважаючи на назву, це дуже корисний рецепт смачної української страви, повідомляє Gorsovet.
Складові:
- 5 середніх картоплин
- 2 великі ріпчасті цибулі
- 1 яйце
- 3 ст. л. сметани 20%
- 1 ст. л. пшеничного борошна
- 250 г фаршу (свинячий та яловичий)
- 1 зубчик часнику
- 3-4 ст. л. соняшникової олії
- сіль та перець за смаком
Покроковий рецепт:
Крок 1
Розігрійте духовку до 180 градусів. Цибулю очистіть. Одну цибулину потріть у миску на дрібній тертці. Цибуля не тільки дає приємний смак дерунам, але й не дозволяє картоплі окислитись у процесі приготування.
Крок 2
Картопля (5 шт.) очистіть і натріть на дрібній тертці в ту ж миску, що й цибуля. Вибирайте сорти картоплі, які найбільше підходять для смаження.
Крок 3
Розбийте в миску одне яйце, додайте кілька щіпок солі та чорний мелений перець за смаком.
Крок 4
Додати 1 ст. л. сметани, вона зробить деруни більш ніжними та соковитими.
Крок 5
Тепер додайте в миску 1 ст. л. муки, щоб деруни не розпалися в процесі смаження.
Крок 6
Розігрійте сковорідку із 2-3 ст. л. соняшникової олії та викладіть на неї масу для дерунів за допомогою ложки. Я рекомендую робити деруни невеликими, щоб вони добре просмажилися. Обсмажуйте до золотистої скоринки, а потім перекладіть на тарілку.
Крок 7
Візьміть дві цибулини, що залишилися, і відріжте від них 2 кільця, товщиною близько 5 мм. Решту цибулі дрібно поріжте. Обсмажте на сковороді зі олією (1 ст. л.) подрібнену цибулю і один зубчик часнику, попередньо очищений і порубаний. Додайте на сковорідку фарш, щіпку солі і обсмажуйте, доки він не потемніє.
Крок 8
На дно керамічних горщиків для запікання викладіть по одному кільцю цибулі. Ця цибуля дасть дивовижний аромат при запіканні. Якщо ви не маєте таких горщиків, використовуйте будь-які керамічні ємності для запікання, накривши їх кришкою або фольгою.
Крок 9
Потім шарами викладіть деруни та обсмажений м'ясний фарш у керамічні горщики практично до самого верху.
Крок 10
Додайте по 1 ст. л. сметани у кожен горщик, закрийте кришкою і відправте в розігріту духовку на 20 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати на сніданок смачну яєчню від Ольги Сумської.