Як приготувати смачні деруни з м'ясом від шеф-кухара Клопотенка. Покроковий рецепт

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розкриває секрети страви, яку одні називають деругами, а  інші - драніками. Незважаючи на назву, це дуже корисний рецепт смачної української страви, повідомляє Gorsovet.

Складові:

  • 5 середніх картоплин
  • 2 великі ріпчасті цибулі
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. сметани 20%
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • 250 г фаршу (свинячий та яловичий)
  • 1 зубчик часнику
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії
  • сіль та перець за смаком

Покроковий рецепт:

Крок 1
Розігрійте духовку до 180 градусів. Цибулю очистіть. Одну цибулину потріть у миску на дрібній тертці. Цибуля не тільки дає приємний смак дерунам, але й не дозволяє картоплі окислитись у процесі приготування.

Крок 2
Картопля (5 шт.) очистіть і натріть на дрібній тертці в ту ж миску, що й цибуля. Вибирайте сорти картоплі, які найбільше підходять для смаження.

Крок 3
Розбийте в миску одне яйце, додайте кілька щіпок солі та чорний мелений перець за смаком.

Крок 4
Додати 1 ст. л. сметани, вона зробить деруни більш ніжними та соковитими.

Крок 5
Тепер додайте в миску 1 ст. л. муки, щоб деруни не розпалися в процесі смаження.

Крок 6
Розігрійте сковорідку із 2-3 ст. л. соняшникової олії та викладіть на неї масу для дерунів за допомогою ложки. Я рекомендую робити деруни невеликими, щоб вони добре просмажилися. Обсмажуйте до золотистої скоринки, а потім перекладіть на тарілку.

Крок 7
Візьміть дві цибулини, що залишилися, і відріжте від них 2 кільця, товщиною близько 5 мм. Решту цибулі дрібно поріжте. Обсмажте на сковороді зі олією (1 ст. л.) подрібнену цибулю і один зубчик часнику, попередньо очищений і порубаний. Додайте на сковорідку фарш, щіпку солі і обсмажуйте, доки він не потемніє.

Крок 8
На дно керамічних горщиків для запікання викладіть по одному кільцю цибулі. Ця цибуля дасть дивовижний аромат при запіканні. Якщо ви не маєте таких горщиків, використовуйте будь-які керамічні ємності для запікання, накривши їх кришкою або фольгою.

Крок 9
Потім шарами викладіть деруни та обсмажений м'ясний фарш у керамічні горщики практично до самого верху.

Крок 10
Додайте по 1 ст. л. сметани у кожен горщик, закрийте кришкою і відправте в розігріту духовку на 20 хвилин.

 

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати на сніданок смачну яєчню від Ольги Сумської.