Як приготувати смачні вареники з сиром за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

вар

Вареники з сиром - найпопулярніша страва в Україні. Їх можна приготувати солодкими або солоними, додати в сир трави за смаком або крупу. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко радить додати у начинку гречку, повідомляє Gorsovet.

Інгредієнти: 

  • 360 г борошна
  • 180 мл води
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 150 г  гречаної крупи
  • 250 г сиру (творога)
  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст. л. сметани
  • 1 дрібка солі

Покроковий рецепт:

Крок 1
Для тіста на вареники з сиром просійте 360 г борошна, додайте 180 мл теплої води і 3 столові ложки рослинної олії. Почніть замішувати тісто. Потім посоліть (1 дрібка) і додайте 1 яйце. Вимішайте еластичне тісто і залиште його відпочити на 20 хвилин під рушником.

вар1 
Крок 2
150 г гречаної крупи промийте водою кілька разів, перекладіть в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1:2. Варіть до готовності. Якщо у вас зі вчора залишилася відварена гречка у холодильнику, сміливо використовуйте її.

вар2 
Крок 3
У мисці з'єднайте 250 г сиру з готовою гречаною кашею, посоліть за смаком. Перемішайте начинку.

вар3
 
Крок 4
Сформуйте вареники будь-яким зручним для вас способом. Головне - намагайтеся добре защипнути тісто, щоб при варінні начинка не випадала.

вар4
 
Крок 5
Відваріть вареники в киплячій підсоленій воді протягом 3-х хвилин після того, як вони спливуть. Шумівкою дістаньте вареники і подавайте їх з вершковим маслом (50 г) і сметаною (3 столові ложки).

вар5

Нагадаємо, раніше ми писали як приготувати закуску з перетертого сала за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.