Як приготувати смачні вареники з сиром за рецептом шеф-кухаря Клопотенка
Вареники з сиром - найпопулярніша страва в Україні. Їх можна приготувати солодкими або солоними, додати в сир трави за смаком або крупу. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко радить додати у начинку гречку, повідомляє Gorsovet.
Інгредієнти:
- 360 г борошна
- 180 мл води
- 1 яйце
- 3 ст. л. рослинної олії
- 150 г гречаної крупи
- 250 г сиру (творога)
- 50 г вершкового масла
- 3 ст. л. сметани
- 1 дрібка солі
Покроковий рецепт:
Крок 1
Для тіста на вареники з сиром просійте 360 г борошна, додайте 180 мл теплої води і 3 столові ложки рослинної олії. Почніть замішувати тісто. Потім посоліть (1 дрібка) і додайте 1 яйце. Вимішайте еластичне тісто і залиште його відпочити на 20 хвилин під рушником.
Крок 2
150 г гречаної крупи промийте водою кілька разів, перекладіть в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1:2. Варіть до готовності. Якщо у вас зі вчора залишилася відварена гречка у холодильнику, сміливо використовуйте її.
Крок 3
У мисці з'єднайте 250 г сиру з готовою гречаною кашею, посоліть за смаком. Перемішайте начинку.
Крок 4
Сформуйте вареники будь-яким зручним для вас способом. Головне - намагайтеся добре защипнути тісто, щоб при варінні начинка не випадала.
Крок 5
Відваріть вареники в киплячій підсоленій воді протягом 3-х хвилин після того, як вони спливуть. Шумівкою дістаньте вареники і подавайте їх з вершковим маслом (50 г) і сметаною (3 столові ложки).
Нагадаємо, раніше ми писали як приготувати закуску з перетертого сала за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.