Як приготувати соковиті голубці із савойської капусти у духовці. Рецепт від шеф-кухаря Клопотенка

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко спростив процес приготування голубців. Для цього він використав савойську капусту, листочки якої добре відділяються від качана та їх не потрібнодовго пропарювати, повідомляє Gorsovet.

Рис краще обрати круглозернистий. В цьому сорті багато крохмалю, тому начинка виходить ніжною на смак. У рецепти пропонують фарш асорті зі свинини та яловичини, ви можете обрати на свій смак. Тут смакуватиме індиче, куряче філе, м’ясо кролика чи баранини.

Інгредієнти для голубців:

  • 1-2 качани савойської капусти (в залежності від розміру) 
  • ½ склянки круглозернистого рису 
  • 500 г фаршу асорті
  • 1 ч. л. цукру 
  • 1 цибуля 
  • 1 морква 
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії 
  • 5-7 гілочок зелені тархуну 
  • сіль до смаку

Інгредієнти для заливки:

  • 300 г сметани 20% 
  • 200-250 г порізаних на шматочки томатів пелаті 
  • сіль і перець до смаку

Покроковий рецепт:  

 

Крок 1
Поставте кип’ятитися каструлю з водою. Додайте трохи солі та цукру, так листя залишиться хрумким.  Розберіть савойську капусту на листочки, попередньо вирізавши качан.   
 
Крок 2
Акуратно зріжте з кожного листочка грубі волокна, щоб смак голубців був ніжнішим.   
 
Крок 3
Бланшуйте листочки капусти в киплячій воді по 30 секунд кожен.   
 
Крок 4
Наріжте дрібними кубиками цибулину. Поставте варитися ½ склянки рису. На 1 частину рису влийте 2 частини води та варіть 5 хвилин після закипання. Потім вимкніть, накрийте кришкою та залиште запаруватися ще на 15 хвилин.  
 
Крок 5
Моркву наріжте такими ж дрібними кубиками, як і цибулю. За бажанням можете натерти її на крупній тертці.  
 
Крок 6
Підсмажте овочі на пательні до м'якості з 2-3 ст. л. соняшникової олії.  
 
Крок 7
Обірвіть листочки з 5-7 гілочок свіжого тархуну. Стебла відкладіть, вони знадобляться пізніше. Дрібно порубайте листочки тархуну. Можете використовувати будь-яку іншу зелень на свій смак.  
 
Крок 8
Для начинки в 500 г фаршу додайте засмажку з цибулі з морквою, відварений рис, тархун, сіль і перець до смаку. Все добре перемішайте і відбийте фарш, щоб всі інгредієнти в ньому рівномірно розподілилися.  
 
Крок 9
Викладіть невелику кількість начинки в лист савойської капусти та загорніть конвертиком.  
 
Крок 10
Перекладайте сформовані голубці в форму для запікання досить щільно один до одного і в один шар.  
 
Крок 11
Приготуйте заливку. Для цього з'єднаєте 300 г сметани 20% з 200-250 г порізаних на шматочки томатів пелаті та перемішайте. Додайте сіль, перець і щільні стебла від тархуну, які залишилися.  
 
Крок 12
Залийте отриманою сумішшю голубці в формі та накрийте фольгою. Запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 45 хвилин.  

Раніше ми писали, як легко приготувати смачні деруни від шеф-кухаря Клопотенка.