Три кроки. Як легко приготувати смачні деруни від шеф-кухаря Клопотенка
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко спростив процесс приготування такої популярної в Україні страви, як деруни. Він запропонував не терти картоплю на терці, а перебити картоплю з цибулею в блендері, повідомляє Gorsovet.
Для дерунів якнайкраще підійде картопля з високим вмістом крохмалю. Тоді деруни в процесі смаження добре триматимуть форму. Очистьте бульбу, помийте та одразу готуйте. Якщо картопля якийсь час полежить у воді, частина крохмалю із неї вийде. Коли будете перебивати картоплю в блендері, обов’язкового це робіть разом з цибулею. Остання в цьому рецепті потрібна для того, щоб картопля не почорніла.
Інгредієнти:
- 3-4 картоплі
- 1 цибуля
- 1 яйце
- 1 ст. л. борошна
- сіль та перець до смаку
- 5 ст. л. соняшникової олії для смаження
- сметана для подачі
Покроковий рецепт:
Крок 1
Очистьте 3-4 картоплини та цибулю. Поріжте овочі на часточки та перекладіть в чашу блендера.
Крок 2
Додайте яйце та перебийте до однорідної маси. Перекладіть картопляно-цибулеву масу в миску, додайте 1 ст. л. борошна, посоліть та поперчіть до смаку та одразу починайте смажити деруни.
Крок 3
Розігрійте пательню з соняшниковою олією та столовою ложкою викладайте картопляну масу. Смажте з обох сторін до появи рум’яної скоринки. Викладайте готові деруни на двошаровий паперовий рушник, аби увібралася зайва олія. Подавайте деруни зі сметаною.
Нагадаємо, миповідомляли, як легко запекти у духовці рубані котлети за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.