Як легко запекти у духовці рубані котлети за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

котл

Котлети - це страва, із якою можна експериментувати нескінченно. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував рецепт рубаних котлет з курячого філе в духовці та доповнив смак томатно-яблучним соусом, повідомляє Gorsovet.

Поради:

Теріякі й соєвий соус. Після того, як приготували фарш й додали в нього чорний мелений перець, можна додати трохи соєвого соусу або теріякі - усе залежить від того, який результат ви очікуєте. Можна зробити мікс із цих соусів, а смак довести сіллю, якщо це необхідно.

Копчена паприка та сушені томати. Якщо хочете котлети "із димком", то додайте трохи копченої паприки і сушених томатів. Якщо знайдете мікс томатів і солодкого перцю, можна проекспериментувати і з такою добавкою до котлет. Буде смачно.

Часник. Традиційно в котлети додають ріпчасту цибулю, а ви спробуйте ще додати кілька зубчиків часнику. Останній пропустіть через м’ясорубку разом із фаршем або вичавіть за допомогою часникодавки. Якщо не хочете явно часникового смаку й аромату, то головку часнику необхідно розібрати на зубчики, але не очищати, скропити оливковою олією та запекти до готовності. Потім вичавити, розім’яти виделкою та додати в фарш.

Інгредієнти для котлет:

  • 500 г курячого філе
  • 1 яйце
  • ½ ч. л. цедри лимона
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 5 ст. л. панірувальних сухарів
  • сіль і перець до смаку

Інгредієнти для соусу:

  • 1 томат
  • 1 яблуко
  • 1 зубчики часнику
  • 1-2 ст. л. томатної пасти
  • 50-70 мл води
  • 2-3 гілочки петрушки
  • сіль і перець до смаку

Покроковий рецепт:

котл1 

Крок 1
Візьміть 500 г курячого філе, дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Додайте до смаку сіль і перець, а також 1 ч. л. коріандру та ½ ч. л. цедри лимона.
 
Крок 2
Візьміть одну ріпчасту цибулю та натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитішими та більш насиченими за смаком.
 
Крок 3
Тепер вбийте в фарш яйце та дуже добре його вимісіть.
 
Крок 4
Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в 5 ст. л. сухарів. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб в середині не було сирого рубаного фаршу.
 
Крок 5
Тим часом приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з'єднайте томат, нарізаний дрібними кубиками із яблуком, попередньо натертим зі шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений зубчик часнику, 1-2 ст. л. томатної пасти, 50-70 мл води і дрібно порізані 2-3 гілочки петрушки. Додайте до смаку сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини.
 
Крок 6
Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте готові рубані котлети з томатно-яблучним соусом.

 

Нагадаємо, раніше ми писали, як легко запекти у духовці курку за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.