Ніжна та соковита. Як легко запекти у духовці курку за рецептом шеф-кухаря Клопотенка
Найпопулярнішою стравою є ціла запечена в духовці курка. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував рецепт, за яким готував курку на випускному у французькій школі Le Cordon Bleu, повідомляє Gorsovet.
За словами Клопотенка, французи обожнюють додавати вершкове масло в усі страви і в цьому рецепті без нього не обійшлося.Курка вийшла неймовірно соковитою і ніжною.
Поради:
Дієтичне м’ясо курки - дуже універсальне у плані приготування. Залежно від того, який смак ви хочете отримати, курку потрібно підготовлювати перед запіканням по-різному. Якщо часу достатньо багато часу, то краще залишити курку на ніч у сольовому розчині. Для цього треба взяти 60 г солі на 1 л води і покрити розчином повністю всю курку. А далі краще за все запікати курку за низької температури кілька годин, знову ж таки, якщо маєте вдосталь часу. Є і більш швидкий спосіб - просто добре натріть курку сіллю з усіх боків та залиште на 30 хвилин за кімнатної температури, а вже потім запікайте.
Я обрав спосіб, коли зовсім не треба чекати. Натер м’ясо сіллю із перцем та додав свіжий розмарин для аромату. Але головний секрет у тому, що я розтопив вершкове масло та поливав ним курку кожні 15 хвилин. Вийшло неймовірно смачно та ніжно! - розповів Клопотенко.
Інгредієнти:
- 1 курка
- 200 г вершкового масла
- 5 гілочок розмарину
- 4 великих картоплини
- сіль за смаком
Покроковий рецепт:
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування запеченої курки з розмарином і топленим маслом. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
Крок 2
Помийте курку і видаліть зайвий жир, якщо він є. Всередину вкладіть 5 гілочок розмарину і натріть курку сіллю.
Крок 3
Очистіть 4 великих картоплини і наріжте часточками. Присоліть за смаком.
Крок 4
Курку викладіть у форму для запікання, з боків викладіть часточки картоплі. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку в режим конвекції на 15 хвилин.
Крок 5
У невеликому сотейнику розтопіть 200 г вершкового масла.
Крок 6
Через 15 хвилин полийте курку розтопленим маслом і поставте в духовку ще на 1 годину і 10 хвилин. Через кожні 15 хвилин поливайте курку розтопленим маслом із дна форми.
Нагадаємо, шеф-кухар Клопотенко показав патріотичну страву, яку радить приготувати кожному українцю.