Ракетна атака та підрив на боєприпасі. Як пройшла 236 доба війни на Дніпропетровщині?

IMG_20221017_204459_147

Повномасштабне воєнне вторгнення рф в Україну, 236 доба добігає кінця. Сьогодні в області було неспокійно, пише Gorsovet з посиланням на голову ДОР Миколу Лукашука.

Вдень окупанти атакували Кам‘янський район – під удар потрапив об‘єкт енергетичної інфраструктури. На місці сталася пожежа, руйнування – масштабні. Пообіді в Зеленодольській громаді на ворожому боєприпасі підірвався трактор. Тракторист саме проводив польові роботи. На щастя, чоловік не постраждав, сільськогосподарську машину пошкоджено. В інших районах області – без надзвичайних ситуацій - сказано в повідомленні.

Також голова ДОР нагадав про інформаційну безпеку.

Друзі, з огляду на те, що російські терористи дедалі частіше застосовують дрони-камікадзе проти цивільних громадян, нагадую: не викладайте в соціальні мережі фото збитого чи впавшого дрону, на якому видно його бортові номери.

Джерелом інформації щодо прильоту для окупантів можуть стати фото з мережі, на яких видно локацію і бортовий номер дрону. Це дасть змогу ворогу коригувати подальші удари.

Дрони-камікадзе не наводяться на рухливі цілі і не можуть суттєво вплинути на ситуацію в зоні бойових дій. Тому окупанти скеровують їх на мирні громади з метою терору. Умисно роблять це вранці і вдень, коли люди йдуть на роботу, щоб викликати більшу паніку.

Будь ласка, будьте обачними. 

Ми всі разом робимо велику справу. І разом переможемо - сказав Микола Лукашук.