Як страшний сон. Біженка з Сєвєродонецька розповіла про втечу від окупантів

IMG_20220914_081155_086

Алла Пивоварова – старша операторка диспетчерської станції комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради. 56-річна жінка працює тут з квітня. За статусом вона - переселенка з Сєвєродонецька, пише Gorsovet.

Жінка наче страшний сон згадує: 1 березня зять забрав її з окраїни міста, де було найнебезпечніше, до себе – налякану,  в одних штанях і з кішкою на руках. Потім були нескінченні підвали, де Алла переховувалася від рашистів разом з дочкою, зятем і онуком. 26 березня пані Пивоварова вирвалася з пекла і приїхала до Дніпра. Знайомі допомогли їй із квартирою. Переселенка  відразу стала на облік. Незабаром знайшлася і робота. 

Вирішила для себе: лишуся в Україні і тільки в Україні. Дуже вдячна Дніпру. Тут надають гуманітарну допомогу до цього дня. Тут дійсно найкраща гуманітарка. Дякую меру Філатову за це та за повагу до біженців. Потихеньку обживаємось – ось  відправили онука в перший клас, - говорить Алла Пивоварова.

Але, як би добре не було у Дніпрі, Алла чекає на повернення додому. Так, її місто на 90%  розбите. Але треба їхати, допомагати, відбудовувати – впевнена жінка.

Все, що зараз відчуваю – ненависть до окупантів. Дуже вірю у наших військових. Щойно дізнаюся про перемогу – відразу поїду додому, а за мною слідом і дітвора. Україна буде. І буде скрізь.