Як та де в Дніпрі переселенцям отримати безкоштовну юридичну допомогу (відео)

photo_2022-05-10_12-13-54

У національному проєкті  «СпівДія Хаб» відкрився новий напрям — надання юридичних консультацій населенню, зокрема й переселенцям. Така робота проводиться у формі онлайн-консультування та офлайн, коли людина може прийти до молодіжного центру і проконсультуватися з юристом, передає Горсовет

Уже є домовленості про відкриття таких консультацій на базі молодіжних центрів у Кам’янському, Тернівці, Царичанці тощо. Також у співпраці з компанією «Київстар» у Дніпрі відкрито консультативний пункт правової допомоги за адресою: просп. Д. Яворницького, 65. За певним графіком громадяни теж можуть звернутися по юридичну допомогу», – розповів під час брифінгу 10 травня заступник директора департаменту молоді і спорту ДніпроОВА Владислав Яцук.

o_1g2mghkbj1qgd1s80v65aahafva

Центр безоплатної правової допомоги приєднався до спільноти правників, які надають безкоштовні юридичні консультації як мешканцям Дніпропетровщини, так і переселенцям. Йдеться про надання як первинної  правової допомоги, яка надається у необмеженій кількості, так і вторинної.

o_1g2mgjnp01e6dl111qpk1e1e4r1t

Остання полягає у складанні позовних заяв, заяв про встановлення фактів смерті, представництво інтересів у суді, інших державних органах, перед іншими особами тощо. Таку допомогу можна отримати в обмеженій кількості на відміну від первинної правової допомоги – не більше ніж шість разів у межах календарного року та за приналежності до певних категорій, до яких входять і внутрішньо переміщені особи. Наприклад, якщо особа бажає, щоб держава надала безоплатного адвоката, вона може звернутися до фахівця центру безоплатної правової допомоги або до консультаційного пункту на базі гуманітарних штабів, молодіжних центрів тощо. Графіки консультацій  можна дізнатися за номером телефону: 0 800 213 103», – додала фахівчиня центру безоплатної правової допомоги Анастасія Юхименко.

Раніше ми повідомляли, Медичні ліжка з Німеччини: «ТАПС-Україна» та Координаційний штаб волонтерів Дніпра доставили гумдопомогу з Європи до однієї з лікарень  (відео).