Як у Дніпрі будували “Мост-Сіті”

iak-u-dnipri-buduvaly-most-siti

У самому серці міста розташувався торгово-розважальний центр “МОСТ-Сіті”. Складно навіть уявити, що колись на його місці знаходилась житлова забудова.

У сучасному Дніпрі великі торгові та бізнес-центри стали неодмінною частиною міського пейзажу. Але ще не так давно, чверть століття тому, де сьогодні розташовані популярні місця для проведення часу мешканців, існували зовсім інші споруди, які пережили революції та війни.

На майданчику, де зараз розташований розважальний центр, до 1880-х років навіть не було будівель. Пізніше його викупив Ілля Стрільцов і звів там невеликий двоповерховий будинок з червоної цегли. Спочатку це були просто кімнати для проживання, але у 1913 році вони перетворилися на готель з рестораном.

Проте з початком Першої світової війни справи біля готелю погіршилися — місто ввело заборону на продаж алкоголю, і ресторан втратив частину своїх відвідувачів. У 1920-х роках власник готелю виїхав із міста, а приміщення стало комунальним житлом.

Після визволення Дніпра у 1943 році будівлю відремонтували, оскільки вона постраждала від бомбардувань. Ремонт змінив її фасад — з’явилися балкони на другому поверсі. Однак у 1950-х роках будинок було визнано аварійним і з початку 2000-х років його розібрали. 

До слова, будували ТРЦ у по-справжньому рекордні терміни. Після початку будівництва у 2004 році об’єкт повністю здали в експлуатацію всього через 2 роки. Урочисте відкриття ТРЦ “МОСТ-Сіті” відбулося 9 вересня 2006 року.

 

За матеріалами Наше Місто.