Як у Дніпрі оформити лікарняний дистанційно

Крах децентралізації: уряд згорнув зарплати лікарям міських лікарень

Хоча на календарі вже майже літо, епідсезон триває, і рівень респіраторно-вірусних захворювань, таких як ГРВІ, COVID-19 та грип, залишається високим. Департамент охорони здоров’я Дніпровської міськради інформує, що українці мають можливість залишатися вдома за наявності симптомів цих хвороб і звернутися до лікаря для оформлення лікарняного дистанційно, пише «Наше місто».

Як оформити лікарняний дистанційно: покрокова інструкція

  • Зверніться до лікаря дистанційно: зателефонуйте, скористайтеся інтернет-телефонією або засобами телемедицини. На основі отриманої інформації лікар сформує медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН) – електронний документ в електронній системі охорони здоров’я.
  • Отримайте SMS-повідомлення з номером МВТН.
  • МВТН автоматично потрапить до Електронного реєстру листків непрацездатності Пенсійного фонду. На основі даних МВТН буде сформований електронний листок непрацездатності – документ, за яким нараховуються виплати.
  • Дочекайтеся SMS-повідомлення від Пенсійного фонду з номером лікарняного. Це означатиме, що все оформлено успішно.
  • Повідомте роботодавцю про свою хворобу, зателефонувавши або переславши номер лікарняного. Ваш роботодавець зможе побачити його в кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду.
  • Через 7 днів після дати закриття лікарняного роботодавець зможе його сплатити.

 Важливо:


Якщо вам потрібно продовжити МВТН на період понад 5 днів, вам необхідно особисто з’явитися на прийом до лікаря.

Дистанційно можна отримати й електронний рецепт на лікування, який лікар може виписати. Перший електронний рецепт тепер можна отримати без особистого візиту до лікаря.

Зверніться до свого лікаря, якщо у вас виникли запитання.ережіть себе та своїх близьких!

За матеріалами Наше Місто.