Як у Дніпрі отримати соцвиплати, пільги та субсидії

апа

Сьогодні, 7 березня, у ДніпроОДА пройшов брифінг, в якому взяла участь Вікторія Чернигіна - начальник управління сім'ї та соціальної підтримки населення департаменту соціального захисту населення ДніпроОДА. 

Перше питання стосується родин з новонародженими малюками. Натуральна допомога -  пакунок з речами і другий вигляд  - грошова компенсація.

Пакунки є в будинках, ті родини що бажають отримати, звертаються до лікарень
На сьогодні урядом прийнято відповідні зміни аби захистити. Скасовано вимогу відкриття рахунку.
Ті родини що мають відкритий рахунок у приват банку, вони можуть надати заявку і кошти надійдуть на існуючий рахунок.

Знято обмеження на використання цих коштів, родина може використати їх за своїм рішенням: харчі, ліки, одяг, тощо.

Ще один головний момент: терміни. Було передбачено, що кошти не використані протягом 12 місяців банк, перераховує до держбюджету. Обмеження на сьогодні знято. Кошти на рахунках і будуть використані на період воєнного стану + 1 місяць.
Тому користайтеся коштами і не хвилюйтеся.
По компенсації ми працюємо тільки з Приват банком
По соцзабезпечення мешканців області. Березень 625 мільйонів, соцвиплати, пільги та субсидії. На минулому тижні ми отримали кошти у повному об’ємі, кошти розійшлися, банки почали перераховувати на рахунки громадян. На території області на сьогодні нема питань стосовно соціального забезпечення. 
Хочу звернути увагу тих, хто переїхав, ті хто отримують через банки, можуть звернутися до управління соцзахисту в районі, де вони перебувають, і управління надають допомогу в переоформленні цих коштів на будь-який банк без переоформлення рахунку, або Укрпошта у вигляді поштових переказів через день-два кошти отримані
Ми працюємо в штатному режимі, готуємо на 9-10 березня заявку на соціальні виплати, - прокоментувала Вікторія Чернигіна.

Нагадаємо, раніше ми писали В слезах и флагами в руках: Энергодар прощается с погибшими на Запорожской АЭС (ФОТО)