Як у Дніпрі прихищають та працевлаштовують десятки тисяч переселенців

bohdan-ivanovych-teploenerho-voter

Понад 182 тисячі вимушених переселенців прихистило наше місто з початку великої війни. Саме в Дніпрі численні співгромадяни, що виїхали з тимчасово окупованих територій або з місць, де тривають бойові дії, знаходять житло, нову роботу та можливості, щоб попри всі складнощі та пережиті особисті трагедії розпочати життя заново. Про щасливі історії людей, які у Дніпрі отримали шанс на нове життя, розповідає “Наше місто”.

У нашому місті вже надали роботу понад 61 тисячі  переселенців

В нашому великому індустріальному мегаполісі переселенці знаходять роботу та можливості для життя. Це – результат спільних зусиль влади, відповідального бізнесу та власне громадян зі статусом ВПО.

Приміром, в КП “Теплоенерго” міської ради Дніпра, що постачає тепло в будинки дніпрян, з 2022 року влаштувалися вже 38 вимушених переселенців. Про це повідомила Анастасія Сухіна, помічниця керівника комунального підприємства.

А загалом в нашому місті за два воєнні роки працевлаштовано понад 61 тис. переселенців – таку вражаючу цифру повідомила Тетяна Янушкевич, очільниця міської Інспекції з питань праці та зайнятості населення.

Успішному працевлаштуванню громадян дуже посприяли інноваційні рішення міських служб. Так, понад 25 тис.людей (з них переважна більшість – саме переселенці) працевлаштовано  у Дніпрі  завдяки першому в Україні муніципальному ТГ-каналу з пошуку роботи, створеному Інспекцією.

Соціологія свідчить, що саме Дніпро прихистив понад 50% переселенців, які після початку вторгнення рф приїхали до нашого регіону. Це люди з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської областей, мешканці тимчасово окупованих та прифронтових територій. 

Роботу переселенцям надають як дніпровський бізнес, так і місцева влада. До речі, саме мерія Дніпра стала одним з кращих роботодавців (зокрема – для ВПО) серед органів місцевого самоврядування по всій країні. Майже тисяча переселенців з початку великої війни отримали роботу у підрозділах та підприємствах міської ради Дніпра. 

Найбільшими роботодавцями в структурі мерії стали підрозділи департаменту охорони здоров’я. За час великої війни медичні заклади міста взяли на роботу 326 переселенців – медиків та медпрацівників, які отримали можливість працювати за фахом на новому місці.

Продовження та інші новини Дніпра читайте на сайті "Наше Місто".