Як у Дніпрі захищають та піклуються про дітей

photo_2024-04-18_12-29-20-1060x597-1

Діти – наше майбутнє, причому під час війни ця фраза набула особливого сенсу. Бо саме вони після її закінчення  підростуть та будуть  відбудовувати країну. Але для цього вже сьогодні мають бути створені умови для їхнього зростання та розвитку. 1 червня, у День захисту дітей, журналістка «Нашого міста» вирішила дізнатись, наскільки  комфортно діти відчувають себе у Дніпрі. Що саме робить для них місто. 

Відкрилась сучасна лікарня 


Якщо дитина здорова – її батьки щасливі. Саме тому турбота про здоров’я малечі та підлітків – один з пріоритетів міської влади.

У Дніпрі всі амбулаторії, де проводяться обов’язкові профілактичні щеплення для дітей, мають 100 % наявність усіх вакцин. Їх можна зробити безкоштовно.

 – Обов’язкові щеплення згідно з  Національним календарем для дітей – від туберкульозу, вірусного гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, гемофільної інфекції, кору, паротиту та краснухи, –  зазначає дитяча лікарка-імунологиня Олена.  – Ми консультуємо батьків нащо робити такі щеплення, розповідаємо про календар. Далі вже проводиться вакцинація.


Попри війну, у Дніпрі продовжують працювати дитячі медичні заклади. Ба більше – відкриваються нові. Наприкінці 2023 року відчинила свої двері після масштабної реконструкції міська дитяча лікарня № 6, де лікують психоневрологічні патології і травми у дітей.  Потужна лікувальна, діагностична та реабілітаційна бази роблять цю лікарню однією з найкращих в Україні.

likarnia-2

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.