Як у магазині. Ікра з кабачків у мультиварці від шеф-кухара Клопотенка
Хто з нас хоч раз у житті не купував у магазині кабачкову ікру, мастив її на свіжий хліб. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує відтворити цей смак на власній кухні, повідомляє Gorsovet.
Запропонований рецепт цікавий ще й тим, що навіть не доведеться стояти біля плити - готується у мультиварці. Можна завантажити овочі та займатися своїми справами.
Кабачкова ікра, як у магазині, має дуже ніжну консистенцію. В цьому і полягає її головна особливість. Щоб досягти такої ідеальної однорідності, необхідно мати потужний блендері, бо тушковані овочі потрібно добре перебити. Ось і весь секрет.
Інгредієнти на літрову банку:
- 1 кг кабачків
- 2 цибулі
- 2 моркви
- 1 ст. л. томатної пасти
- 1 ч. л. цукру
- 1 ст. л. оцту 9%
- 4 ст. л. олії
- 1 дрібка меленого перцю
- 3 зубчики часнику
- ½ ч. л. солі
Покроковий рецепт:
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування кабачкової ікри. Овочі ретельно помийте під проточною водою.
Крок 2
Очистьте 2 цибулі, 2 моркви та 3 зубчики часнику. Молоді кабачки можна не чистити, більш зрілі очистьте від шкірки та цупкого насіння. Наріжте овочі середніми кубиками, часник - дрібнішими.
Крок 3
Викладіть нарізані овочі у чашу мультиварки. Влийте 4 ст. л. олії, додайте 1 дрібку меленого перцю, ½ ч. л. солі та 1 ст. л. томатної пасти. Увімкніть режим тушкування та готуйте протягом 1 години.
Крок 4
З огляду на те, який девайс будете використовувати, перекладіть овочі або у чашу блендера, або у миску та перебийте їх. Поверніть перебиті овочі у чашу мультиварки та готуйте на тому ж режимі ще 15 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування влийте 1 ст. л. оцту 9%. Тим часом стерилізуйте банки зручним способом. Готову ікру одразу ж розкладіть по стерильних банках та закоркуйте кришками. Залиште охолонути за кімнатної температури, а потім переставте у більш прохолодне місце.
Раніше ми писали про те, як приготувати ніжну Шарлотку з яблуками від шеф-кухара Клопотенка за 30 хвилин.