Як у магазині. Ікра з кабачків у мультиварці від шеф-кухара Клопотенка

икра

Хто з нас хоч раз у житті не купував у магазині кабачкову ікру, мастив її на свіжий хліб. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує відтворити цей смак на власній кухні, повідомляє Gorsovet.

Запропонований рецепт цікавий ще й тим, що навіть не доведеться стояти біля плити - готується у мультиварці. Можна завантажити овочі та займатися своїми справами. 

Кабачкова ікра, як у магазині, має дуже ніжну консистенцію. В цьому і полягає її головна особливість. Щоб досягти такої ідеальної однорідності, необхідно мати потужний блендері, бо тушковані овочі потрібно добре перебити. Ось і весь секрет. 

Інгредієнти на літрову банку:

  • 1 кг кабачків
  • 2 цибулі
  • 2 моркви
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. оцту 9%
  • 4 ст. л. олії
  • 1 дрібка меленого перцю
  • 3 зубчики часнику
  • ½ ч. л. солі

Покроковий рецепт: 

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування кабачкової ікри. Овочі ретельно помийте під проточною водою. 

икра1
 
Крок 2
Очистьте 2 цибулі, 2 моркви та 3 зубчики часнику. Молоді кабачки можна не чистити, більш зрілі очистьте від шкірки та цупкого насіння. Наріжте овочі середніми кубиками, часник - дрібнішими.

икра2
 
Крок 3
Викладіть нарізані овочі у чашу мультиварки. Влийте 4 ст. л. олії, додайте 1 дрібку меленого перцю, ½ ч. л. солі та 1 ст. л. томатної пасти. Увімкніть режим тушкування та готуйте протягом 1 години.

икра3
 
Крок 4
З огляду на те, який девайс будете використовувати, перекладіть овочі або у чашу блендера, або у миску та перебийте їх. Поверніть перебиті овочі у чашу мультиварки та готуйте на тому ж режимі ще 15 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування влийте 1 ст. л. оцту 9%. Тим часом стерилізуйте банки зручним способом. Готову ікру одразу ж розкладіть по стерильних банках та закоркуйте кришками. Залиште охолонути за кімнатної температури, а потім переставте у більш прохолодне місце.

икра4

Раніше ми писали про те, як приготувати ніжну Шарлотку з яблуками від шеф-кухара Клопотенка за 30 хвилин.