Як відрізняти фейкову інформацію від достовірної: у Дніпрі навчать людей похилого віку (відео)

стопп

У Дніпрі розробили курси з інформаційної безпеки для людей похилого віку. Адже на сьогодні кожен може з легкістю отримати ту чи іншу інформацію, а от зрозуміти, яка є достовірною, – з цим виникають труднощі, особливо у людей елегантного віку, передає Горсовет.

За словами директорки КП «Інфо-рада-Дніпро» ДМР Альони Чуєвої, нині дуже багато випадків оприлюднення недостовірних даних, використання маніпулятивних технологій, особливо в умовах війни. 

Альона Чуєва

Ми розуміємо, що протистояння сьогодні відбувається не лише на полі бою, а і в інформаційному просторі. Тому аби допомогти нашим представникам елегантного віку відрізняти правдиву інформацію від фейкової, ми розробили серію тренінгів з інформаційної безпеки. У ході занять учасники в інтерактивній та доступній формі зможуть більше дізнатися про медіа та принцип їхнього функціонування на інформаційному ринку, отримають покрокові інструкції, які дадуть змогу перевіряти інформацію, дізнаються про дезінформацію, її види та принципи, про фейки та маніпуляції, принципи їхньої дії та способи розпізнання», – зазначила Альона Чуєва. 

Заняття проводитимуться щотижня, а розпочнуться вони з червня. За словами головної спеціалістки управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Вікторії Дерець, саме учасники Університету третього віку попросили про подібні курси, адже хочуть розуміти на практиці, як не потрапити на гачок фейків.

Вікторія Дерець

На жаль, вікова категорія Університету третього віку є найбільш вразливою до таких інформаційних атак, і люди сприймають усе дуже серйозно. Тож ми разом із Ситуаційним центром відгукнулись на запит наших слухачів. У нас будуть саме практичні заняття, щоб наші учасники доступною мовою та на прикладах розуміли інформацію», – зазначила Вікторія Дерець.

Долучитись до занять можна за номерами: 093 134 46 69, 068 753 71 71, 093 264 50 34 та 099 607 56 97 (через вайбер). Крім цього, можна заповнити гугл-форму, яка з’явиться на сторінці Університету третього віку у фейсбуці https://www.facebook.com/UTVdp

Раніше ми повідомляли, У Дніпрі проведуть безкоштовні вебінари для всіх охочих представників бізнесу.