Як за сім кроків замаринувати хрусткі кабачки на зиму. Рецепт шеф-кухара Клопотенка

кабачки

Такі найпопулярніші літні овочі як кабачки заготовляють на зиму у різних варіаціях. Можна зробити ікру, салати та навіть зварити варення. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко радить приготувати мариновані кабачки. Ця апетитна хрумка закуска пасуватиме до будь-яких м’ясних, рибних страв або ж стане смачним доповненням до гарнірів, повідомляє Gorsovet.

Беріть середні молоді кабачки чи цукіні без грубого насіння всередині. Вони добре поміщаються кружальцями в невеличкі банки. Солодкий перець використовуйте будь-якого кольору та за бажанням збільште кількість зубчиків часнику для більш пікантного аромату та насиченого смаку.

Інгредієнти на банку 1 л: 

  • 500 г кабачків 
  • ½ солодкого перцю
  • 2 зубчики часнику
  • ½ ч. л. коріандру горошком
  • 2 горошини духмяного перцю
  • 2 горошини чорного перцю
  • 1 лавровий лист 

Маринад на 1 л: 

  • 1 л води
  • 1 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. оцту столового 9%

Покроковий рецепт:

Крок 1
Чисті банки та кришки поставте стерилізувати зручним для вас способом.

Крок 2
Підготуйте овочі. Візьміть 500 г кабачків, помийте, зріжте хвостики та поріжте кружальцями завтовшки 5-7 мм.
 
Крок 3
Помийте та відріжте ½ солодкого перця та наріжте на великі шматки.
 
Крок 4
В простерилізовану банку покладіть очищені 2 зубчики часнику, ½ ч. л. коріандру горошком, 2 горошини духмяного перцю, 2 горошини чорного перцю та 1 лавровий лист. Викладіть порізані кабачки та солодкий перець.
 
Крок 5
Зваріть маринад. В сотейник влийте 1 л води, закип’ятіть її та додайте 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру та варіть до їх розчинення. Як це станеться, зніміть сотейник з вогню та влийте 3 ст. л. столового оцту 9%.
 
Крок 6
Залийте кабачки маринадом, щоб повністю їх покривав.
 
Крок 7
Простерилізуйте банку з кабачками. Візьміть каструлю, на дно покладіть перевернуту верх дном керамічну тарілку, на неї установіть банку, а зверху покладіть кришку. На цьому етапі вона не повинна щільно прилягати. Залийте воду в каструлю до половини банки, доведіть до кипіння та стерилізуйте 15 хвилин. Дістаньте банку з каструлі та закатайте кришку.

Нагадаємо, мі розповідали, як приготувати ліниві хачапурі на сніданок за рецептом Ольги Сумської.