Як за сім кроків замаринувати хрусткі кабачки на зиму. Рецепт шеф-кухара Клопотенка

Такі найпопулярніші літні овочі як кабачки заготовляють на зиму у різних варіаціях. Можна зробити ікру, салати та навіть зварити варення. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко радить приготувати мариновані кабачки. Ця апетитна хрумка закуска пасуватиме до будь-яких м’ясних, рибних страв або ж стане смачним доповненням до гарнірів, повідомляє Gorsovet.
Беріть середні молоді кабачки чи цукіні без грубого насіння всередині. Вони добре поміщаються кружальцями в невеличкі банки. Солодкий перець використовуйте будь-якого кольору та за бажанням збільште кількість зубчиків часнику для більш пікантного аромату та насиченого смаку.
Інгредієнти на банку 1 л:
- 500 г кабачків
- ½ солодкого перцю
- 2 зубчики часнику
- ½ ч. л. коріандру горошком
- 2 горошини духмяного перцю
- 2 горошини чорного перцю
- 1 лавровий лист
Маринад на 1 л:
- 1 л води
- 1 ст. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- 3 ст. л. оцту столового 9%
Покроковий рецепт:
Крок 1
Чисті банки та кришки поставте стерилізувати зручним для вас способом.
Крок 2
Підготуйте овочі. Візьміть 500 г кабачків, помийте, зріжте хвостики та поріжте кружальцями завтовшки 5-7 мм.
Крок 3
Помийте та відріжте ½ солодкого перця та наріжте на великі шматки.
Крок 4
В простерилізовану банку покладіть очищені 2 зубчики часнику, ½ ч. л. коріандру горошком, 2 горошини духмяного перцю, 2 горошини чорного перцю та 1 лавровий лист. Викладіть порізані кабачки та солодкий перець.
Крок 5
Зваріть маринад. В сотейник влийте 1 л води, закип’ятіть її та додайте 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру та варіть до їх розчинення. Як це станеться, зніміть сотейник з вогню та влийте 3 ст. л. столового оцту 9%.
Крок 6
Залийте кабачки маринадом, щоб повністю їх покривав.
Крок 7
Простерилізуйте банку з кабачками. Візьміть каструлю, на дно покладіть перевернуту верх дном керамічну тарілку, на неї установіть банку, а зверху покладіть кришку. На цьому етапі вона не повинна щільно прилягати. Залийте воду в каструлю до половини банки, доведіть до кипіння та стерилізуйте 15 хвилин. Дістаньте банку з каструлі та закатайте кришку.
Нагадаємо, мі розповідали, як приготувати ліниві хачапурі на сніданок за рецептом Ольги Сумської.