Як зігрітися за допомогою свічки. Відео

MyCollages - 2022-12-01T083301.667

Як пережити зиму в умовах постійних відключень електроенергії та опалення? Українцям запропонували спробувати зробити простий обігрівач за допомогою свічки. Він дозволить злегка зігрітися, а для того щоб обігріти кімнату, потрібно кілька таких пристроїв. Бажано їх розставити по різних кутках приміщення, повідомляє Gorsovet.

Важливо не використовувати такий обігрівач без нагляду, оскільки це пожежонебезпечно. Також слід пам'ятати, що при горінні при нестачі кисню у приміщенні утворюється чадний газ.

Що знадобиться:

  • 200 мл скляна банка з металевою кришкою
  • соняшникова олія
  • товстий ґнот або шнурок з натуральних ниток
  • металева консервна банка
  • стійка і щільна дошка, металевий куточок або вигнутий шматок металу, який можна прикрутити до дошки.

Покрокова інструкція:

1. Наповніть банку олією. Кришку проткніть за допомогою викрутки і пропустіть через отвір ґнота з натуральних ниток. Підійде шнурівка або шнурок від толстовки.

2. Візьміть шматок дошки розміром трохи більше за банки. Самонарізами прикрутіть до нього металеву пластину. На іншому кінці дощечки закріпіть консервну банку середніх розмірів шийкою вниз. Повинен вийти прототип абажура.

3. Шматок фольги покладіть на дно банки, щоб більшість тепла від свічки осідала саме на стінах.

4. При горінні свічки струмінь тепла підніматиметься і нагріватиметь банку. Від її стін тепло розходиться в сторони і нагріватиме повітря навколо.

Нагадаємо, у четвер на Дніпропетровщині заплановані екстрені відключення світла.