Як зробити фаршировану курку більш українською за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

кур

Фарширована курка може прикрасити святковий стіл на Новий рік, Різдво чи день народження. Якщо покласти всередину яблука чи апельсини, буде соковито та ароматно, а фарширована курка з кукурудзою та курагою створить ідеальний святковий настрій. Саме такий рецепт запропонував відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, повідомляє Gorsovet

Майстер запропонув зробити курку більш українською. Для цього він зафаршировав її пшеницею. Клопотенко запевняє, що ніжне м’ясо, гірчично-медова скоринка та начинка з пшениці й сухофруктів поєднуються просто божественно. 

Як варити пшеницю?

Пшеницю не треба довго замочувати чи варити годинами. Потрібно лише викласти її у каструлю та залити водою у співвідношенні 1:3, додати дрібку солі та варити до закипання. Після цього треба зменшити вогонь до мінімального та проварити її ще 30 хвилин. Вона добре приготується, та водночас залишиться пружною.

Інгредієнти: 

  • 1 курка
  • 150 г пшениці
  • 450 мл води
  • суміш для узвару
  • 100 г кураги
  • 100 г родзинок
  • 20 г меду
  • 20 г гірчиці
  • сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт:

Крок 1
Викладіть у каструлю 150 г пшениці, залийте 450 мл води та додайте суміш для узвару, дрібку солі. Після закипання зменште вогонь до маленького та варіть протягом 30 хвилин.
 
Крок 2
Помийте курку зовні та зсередини, обсушіть паперовим рушником. Змастіть сіллю та перцем з усіх боків.
 
Крок 3
Готову пшеницю змішайте у мисці зі 100 г кураги та 100 г родзинок. Розігрійте духовку до 180 градусів.
 
Крок 4
Нафаршируйте курку пшеницею з курагою і родзинками, зашийте кулінарною ниткою.
 
Крок 5
Викладіть курку на деко чи у форму та поставте запікатися на 1 годину 20 хвилин за температури 180 градусів. За 20 хвилин до кінця випікання змішайте у мисочці 20 г меду та 20 г гірчиці та змастіть курку кулінарним пензликом з усіх боків. Поверніть в духовку ще на 20 хвилин.

Нагадаємо, рніше ми писали як приготувати різдвяний штолен без дріжджів за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.